mysterie rond onbekende vrouw opgelost

Deze foto was een van de grootste vraagtekens die de vereniging had, want over de vrouw op de foto, de achtergrond van de foto en de herkomst was daadwerkelijk niks bekend. Maar nu wel. Want Wim Grootenhuis uit Stegeren herkende zijn oma op de foto.

Het gaat om Antje Roessink Eshuis, geboren aan de Ganzepan in Heino op 11 december 1875 en overleden op 4 mei 1951 in Dalfsen aan de Bolderbrug. Ze werd op 9 mei 1951 begraven in Heino op de algemene begraafplaats. “Dergelijke foto’s werden voeger vaker gemaakt om weg te geven aan familie,vrienden en bekenden en er hoeft dus geen speciale gelegenheid te zijn”, laat Wim weten. “Deze foto is waarschijnlijk gemaakt door een portretfotograaf uit Zwolle.”

Om het verhaal nog completer te maken, stuurde Wim ook nog een foto van de begrafenis van zijn oma mee. “Dit is in de Dorpsstraat in Heino, ter hoogte van de winkel van Satink, de Spar. Deze foto is speciaal genomen (door Albert Hofmeijer) om naar Canada te sturen. Een maand voor haar overlijden was haar jongste dochter namelijk met het hele gezin geëmigreerd naar Canada. De eerste brief die ze daar ontving bracht het overlijdensbericht van haar moeder.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.