muurschildering snoezelkamer de hartkamp

Vier dames van de Kunstkring Raalte hebben een prachtige muurschildering gemaakt in de snoezelkamer van unit Marke op de Hartkamp. Gedurende drie weken waren Simone, Nicole, Irma en Roely hier een aantal dagdelen aanwezig.

Bij het inrichten van unit Marke is besloten om een snoezelruimte te realiseren. Vanuit De Hartkamp is afgelopen zomer contact gezocht met de kunstkring Raalte met de vraag een muurschildering te maken voor deze ruimte. Het thema moest zijn een herkenbaar natuurbeeld. Zowel vanuit de kunstkring als vanuit De Hartkamp zijn er afbeeldingen opgezocht. In onderling overleg is besloten om een afbeelding met klaprozen te schilderen.

Er zijn panelen op de muur gemaakt en bewerkt met een speciale ondergrond waarop goed geschilderd kan worden. Het oppervlak is in totaal 9,6m2.

De dames van de kunstkring geven aan dat het mes aan twee kanten snijdt. De Hartkamp heeft een mooie muurschildering en voor hen is het leerzaam.

Ieder heeft een eigen manier van schilderen en als je dan met zijn vieren aan één schilderij werkt dan moet je wel af en toe wisselen van kant. Anders zien de klaprozen er aan de linkerkant heel anders uit dan aan de rechterkant.

Over belangstelling hadden de dames niet te klagen. Met enige regelmaat kwamen er bewoners en medewerkers even een kijkje nemen. Als dank voor het gastvrije onthaal hebben ze een kleine attentie op de afdeling achtergelaten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.