lto twijfelt over zonnepanelenveld heeten

LTO Salland heeft haar bedenkingen over een zonnepanelenveld bij Heeten. Dat laat secretaris Martijn van den Berg weten in een brief aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte.

“Als LTO Salland zijn we groot voorstander van duurzame energiebronnen. Echter met het initiatief om zonnepanelen te plaatsen op cultuurgrond kunnen we niet instemmen. Duurzaamheid is een belangrijk thema voor ons. Daar hoort ook voedselproductie bij waarvan de behoefte in de komende decennia met de sterk groeiende wereldbevolking, alleen maar zal toenemen. Het gebruik van kostbare cultuurgrond voor zonnepanelen past niet in dit duurzaamheidsdenken.”

LTO Salland is van mening dat er voldoende alternatieve mogelijkheden zijn voor het plaatsen van zonnepanelen. “Wij denken hierbij aan de enorme hoeveelheid dakoppervlak wat nog resteert, maar ook aan taluds en andere niet bruikbare oppervlaktes. Zolang al deze mogelijkheden niet zijn benut, willen wij hiervoor geen cultuurgrond gebruiken, ook al is het betreffende perceel mogelijk bestemd voor woningbouw in de toekomst. In het geval van toekomstige woningbouw zal er namelijk compensatie plaatsvinden en opnieuw uitgeweken worden naar schaarse cultuurgrond.”

LTO Salland is ook van mening dat ‘dit soort zonneparken het prachtige Sallandse landschap aantast.’

“Voorts zijn wij van mening dat, met betrekking tot duurzame energiewinning, naast zonne-energie ook gekeken moet worden naar alternatieven als windenergie en winning uit biomassa.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.