kwiek kijkt uit naar derby tegen nieuw heeten

Het wordt een spannende derby tussen Nieuw Heeten en Klink-Nijland Kwiek. De clubs staan op 9 november tegenover elkaar in Sporthal Tijenraan. Marieke Brinkhuis, aanvoerster van het team uit Raalte, heeft in ieder geval erg veel zin in de derby.

Voorgaande jaren speelde Kwiek ook al een derby, maar dan tegen het team uit Dalfsen. “Sinds vorig jaar spelen we geen derby meer tegen Dalfsen. Het is daarom ook leuk dat Nieuw-Heeten gepromoveerd is”, zegt Brinkhuis. “In Dalfsen speelden veel spelers die niet uit deze regio kwamen. Daardoor voelde dat ook niet echt anders dan andere wedstrijden. De meeste spelers van Kwiek en Nieuw-Heeten kennen elkaar wel. Dat moet dus wel gezellig worden”.

Gezellig of niet, de voorbereiding door het team uit Raalte gaat nog in volle gang door. “Deze week wonnen we nog een wedstrijd en de avond voor de derby trainen we ook nog door”, vertelt de aanvoerster. Op de vraag wie er gaat winnen durft Marieke nog geen antwoord te geven. “We hopen natuurlijk dat wij de winst in huis houden, maar Nieuw-Heeten is een gemotiveerde ploeg dus ik durf nog niet te zeggen wie de derby gaat winnen”.

Wie wil komen kijken naar de derby kan het beste op tijd van huis gaan. De organisatie verwacht namelijk dat het erg druk zal worden. De wedstrijd start om 19.30 uur in Tijenraan in Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.