kwiek in tweede helft langs united breda

Klink Nijland Kwiek heeft zaterdagavond een knappe overwinning geboekt op United Breda. De handbalsters uit Raalte waren in Sporthal Tijenraan met 33-25 te sterk voor de bezoekers uit Breda. Bij rust stond het nog 14-14.

Na de belangrijke uitoverwinning op Borhave had Kwiek zich op de tweede positie genesteld in de ranglijst. Afgelopen zaterdag had Kwiek de opgave om de ongeslagen status thuis voort te zetten. Zaterdag stond United Breda op het programma en deze ploeg stond kort onder Kwiek en was daarom aan te merken als een geduchte tegenstander.

In een goed gevuld Tijenraan gingen beide teams gelijk op in de strijd. Vrijwel iedere aanval resulteerde in de eerste helft in een doelpunt. De verdediging van Kwiek had moeite om grip te krijgen op de aanval van United Breda. Breda was beducht op de schotkracht van Kwiek en paste zowel in de eerste als tweede helft veelvuldig mandekking toe op de jonge Lisa Oosterwijk en topscoorder Aemy Visser. Hierdoor konden de andere speelsters van Kwiek veelvuldig in een 4 tegen 4 situatie de gaten vinden in de dekking van Breda. In de laatste wedstrijden blijkt Loes Oortwijn de onbetwiste schutter bij strafworpen, want ook in deze wedstrijd wist ze alle 4 strafworpen te benutten.

De ruststand met 14-14 gaf aan dat de wedstrijd gelijk op ging. Ook in de tweede helft ging de wedstrijd lang gelijk op tot de laatste 15 minuten. Kwiek speelde de hele tweede helft in een hoog tempo door en daar wist United Breda uiteindelijk geen raad meer mee. Door de combinatie van het spelen van je eigen spel, handelen in een hoog tempo en een nuchtere hands on mentaliteit zorgde wist Kwiek veelvuldig het doel van de tegenstander succesvol te vinden.

Kwiek heeft zich nu steviger gevestigd op de tweede positie en moet volgende week tegen koploper DSS aantreden. Als Kwiek weet te winnen in Heemskerk nadert het koploper DSS op 2 punten en ligt alles weer open.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.