kozakkenkoor treedt op in kruisverheffing

Het is inmiddels traditie dat op de eerste zondag van december het Enschede’s Byzantijns Kozakkenkoor de zondagse eucharistieviering met zang komt opluisteren. Ook dit jaar zijn de Enschedese zangers weer in Raalte te zien en te horen. Op zondag 1 december verzorgen ze een optreden in de basiliek van de H. Kruisverheffing. De viering, waarin pastoor Jan Verweij zal voorgaan, begint om 10.30 uur. Voor de aanvang zingt het koor al enkele gezangen en ook na afloop van de viering zullen nog enkele liederen ten gehore worden gebracht.

Het Enschede’s Byzantijns Kozakken Koor bestaat ruim 25 jaar: het koor ontstond in september 1987 uit het Twens Kozakkenkoor. Het is dus in korenland een betrekkelijk jonge zanggroep bestaande uit circa 30 zangers, die al vele jaren onder leiding staan van dirigent/arrangeur Paul Kempers.

De voorkeur voor het repertoire is bij iedereen de belangrijkste grondslag van het lidmaatschap. “Het koor kent ook twee leden uit Raalte, de heren Maatman en Vloedgraven. Die zingen uiteraard mee”, zo wist pastoor Jan Verweij te vertellen.

Het koor gaat regelmatig op tournee. Jaarlijks worden er meer dan 20 optredens verzorgd in binnen- en buitenland. De afgelopen jaren waren er succesvolle optredens in onder andere Duitsland, België, Luxemburg en Tsjechië.

Toegang tot de eucharistieviering in de basiliek is vrij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.