jeugdprinsverkiezing bij de krielen

De Stöppelkaters vieren hun 66- jarig bestaan uitbundig. Ook de carnavalsjeugd van de Krielen maakt zich net als de overige carnavalsvierders op voor een bijzonder seizoen. Bij de drie kandidaten sluipt het carnavalsvirus naar binnen. De voorbereidingen voor de prinsverkiezing zijn in volle gang. Je zult maar Prins worden tijdens dit jubileumjaar en zij aan zij staan met je grote voorbeeld.

Maar liefst drie kandidaten uit de Raad van 11 strijden dit jaar om de hoogste eer: Jeugdprins der Krielen. Deze ‘jongste categorie’ carnavalsvierders maakt in een onderlinge strijd uit wie de scepter dit jaar mag voeren.

Zaterdag 16 november om 17.00 uur begint het spel. Iedereen mag komen kijken naar de strijd die zich in de Arena van de Leeren Lampe afspeelt. De knapen moeten alles uit de kast halen om winnaar te worden. Daarbij gaat het om behendigheid, kennis, creativiteit en presentatie. De jongens zullen stormachtig worden aangemoedigd door ouders, broertje(s) en/of zusje(s), overige opgetrommelde familie, vrienden, bekenden en klasgenoten.

Hulde voor de kandidaten, want ga er maar aan staan: Samen met de ‘grote Prins’ optrekken: zij aan zij. Iedereen kijkt vol bewondering naar je en jij moet in een bomvolle zaal je proclamatie voorlezen. Spannend, wat heet: zenuwslopend. Maar je begeleidsters komen je te hulp en samen oefenen jullie, net zolang totdat het goed gaat.

Ieder jaar is er een ander thema. Voor 16 november was het onderwerp snel duidelijk: Sint en Piet. Die middag namelijk komt Sinterklaas aan in Nederland. Supporters kunnen direct na de intocht van Sint in Raalte door naar de Residentie: Den Vergulden Kater, oftewel de Leeren Lampe. Waarschijnlijk ben je getuige van een heuse battle. De twee afvallers worden de adjudanten van de Prins. Ook met de neus vooraan en de Prins helpen met zijn job.

Wil jij ooit jeugdprins worden van de Krielen en ben je tussen de 6 en de 12 jaar? Geef je dan op voor de jeugdgroep van de Stöppelkaters. Informeer of meld je aan bij: Kyra.Hageman@stoppelkaters.nl

Om een idee te krijgen hoe het gaat, schuif dan zaterdag 16 november aan bij de happening in de Leeren Lampe. Iedereen is welkom en entree is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.