in beeld excursie over het boetelerveld

Tientallen belangstellenden wandelden vorige week over het Boetelerveld. Aan dit gebied heeft Landschap Overijssel de afgelopen tijd mogen sleutelen, en naar aanleiding daarvan organiseerde diezelfde groep mensen een rondleiding.

Meer hierover lees je in het onderstaande bericht:

Vrijdagmiddag 15 november half drie is het een hele drukte bij het Boetelerveld, nabij de ingang aan de Schoonhetenseweg. Landschap Overijssel heeft een excursie georganiseerd naar aanleiding van het voltooien van de werkzaamheden in dit gebied.

Totaal waren er ruim 60 belangstellenden aanwezig. RTV/OOST maakte ook een reportage. Bij de uitnodiging werd verzocht laarzen aan te trekken. Dit was geen overbodige luxe, want de regen van de laatste tijd was nog niet weggezakt. Martien Knigge en Kristian van Oene van Landschap Overijssel gaven tekst en uitleg omtrent de werkzaamheden en wat het gevolg zal zijn de komende jaren.

Het Boetelerveld moet natter worden. Greppels in het terrein werden gedempt en stukken bos gekapt en poelen werden voorzien van een leemlaag. De greppels voerden het water te snel af en de bomen zorgen voor teveel verdamping.

De storm van 28 oktober heeft het Boetelerveld ook niet ongemoeid gelaten. Hier en daar is ook een boom geveld.

De foto’s zijn gemaakt door Gerard Achterhoek en Gerard Broekgerrits

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.