imam droste niet uit eigen keus naar syrie

Elforkani stelt dat Droste min of meer ingefluisterd kreeg dat hij als jihadi naar Syrië moest. “Zorgelijk en zwak en onverantwoord van de jongeren die in zijn omgeving zitten,” betitelde de jongerenimam woensdagavond in het EO-programma 3 Onderzoekt. “Ze hebben hem gestimuleerd er naar toe te gaan en gaan ondertussen zelf op hun luie reet thuis zitten. Hypocriet nummer 1.”

In het EO-programma gaat oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen in Syrië op zoek naar de Sallandse jihadi. Een lange zoektocht in het land komt uiteindelijke uit bij rebellen die stellen Droste twee dagen daarvoor nog te hebben gezien. Op de plek waar Droste gezien is, treffen ze echter niemand meer. Daar krijgen ze te horen dat hij met een aantal andere Europese jihadisten op oorlogspad zou zijn gegaan.

Hoe recent het beeldmateriaal van de uitzending van de EO is, is ons overigens niet bekend. Aan het eind van de reportage wordt een foto van Droste in Syrië getoond, die meer dan anderhalve maand geleden op Twitter rond ging.