hollenboer treedt op in elckerlyc

Höllenboer presenteert op zondag 15 december een speciaal liedjesprogramma in Elckerlyc in Luttenberg. Zanger Gerard Oosterlaar en gitaristen Bas van den Toren en Hans Nieuwenhuis (beiden ook zang) brengen een selectie van liedjes uit hun theaterprogramma’s ‘Hej’t of Kriej’t’ en ‘Jappel, wos en beunties’.

Daarnaast wordt ook ouder materiaal van de drie cd’s van het gezelschap gespeeld. Liedjes als ‘Verduvelde Wieve’, ‘De Dag d’r Noa’ of ‘Ik word prof’. En de heren sluiten zelfs niet uit dat hun nummer 1-hit ‘Busje komt zo’ nog even voorbij komt. Maar wellicht dat daarvoor enige overredingskracht van het publiek vereist is.

“Met onze laatste twee voorstellingen hebben we heel wat theaters van binnen gezien”, vertelt het drietal. “In een theatersetting kun je echt uitpakken met licht, geluid en speciale effecten. Dit nieuwe liedjesprogramma is met name gericht op kleinere zaaltjes. Zaaltjes waar je geen enorme productie kwijt kunt. De kulturhusen in de regio bijvoorbeeld. We hebben er nu enkele keren mee op het podium gestaan en de reacties waren heel goed. Het sloeg geweldig aan.”

Natuurlijk zal Gerard weer zorgen voor zijn welbekende droogkomische inleidingen van de liedjes. “Dus zo veel verschil met een theatervoorstelling is er niet eens”, stelt Bas. “Met dit programma gaan we alleen wat meer terug naar de kern van Höllenboer.”Een titel heeft het liedjesprogramma nog niet eens. Bas, grappend: “The worst of Höllenboer misschien.”

Aanvang is om 14.30 uur. De deuren zijn geopend vanaf 14.00 uur. De entree bedraagt 5 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.