Home / archiefcentraal / herdruk van 60 jarig boekje olst

herdruk van 60 jarig boekje olst

Voor het 25-jarig bestaan van de VVV in Olst is een herdruk van een bijna 60 jaar oud boekje gemaakt. En niet zomaar een boekje: Het gaat om een uniek toeristisch boekje uit Olst van het jaar 1954. Tijdens de Culturele Winterfair is de herdruk te verkrijgen.

Het oude boekje uit 1954 is op toevallige wijze eerder dit jaar bij de VVV Olst terecht gekomen. In het voorwoord, geschreven door oud-burgemeester Nawijn, staat onder meer dat het een “praktisch en veel gebruikt hulpmiddel zal zijn voor vreemdelingen die hier van harte welkom zijn”.

Het bestuur van de VVV Olst vond de inhoud zeer de moeite waard en gedeeltelijk ook nog actueel. Daarom heeft zij de gids laten nadrukken bij uitgeverij de Kroon. Deze uitgeverij heeft ook het origineel in 1954 gedrukt.

Vanaf zaterdag 23 november is een exemplaar van het boekje verkrijgbaar voor 2,50 euro bij de VVV Olst.

Lees ook

Tragiek en romantiek bij Podium Heino

HEINO – Acteursechtpaar Trudy de Jong en Theo de Groot brengt op vrijdag 1 oktober …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.