hennie kaizer wint solidariteitsprijs 2013

Afgelopen weekend werd de Solidariteitsprijs 2013 in Olst uitgereikt aan winnaar Hennie Kaizer. Kaizer ontving de prijs uit handen van juryvoorzitter burgemeester Strien.

Voor de uitreiking werd verteld wat de boodschap achter de prijs is: laten zien dat er mensen zijn die bewust of onbewust zich steeds weer belangeloos in dienst stellen van de ander. Naast een ander gaan staan die in een knelsituatie zit.

Waarom Kaizer de prijs in ontvangst mag nemen kan je lezen in het juryrapport:

Onze kandidaat laat door zijn manier van in het leven staan, zien wat solidariteit inhoudt. Dat blijkt o.a. uit het volgende:

– hij is al sinds de jaren ’70 lid van een EHBO vereniging: bestuurslid en penningmeester; bezoekt heel trouw de trainingsavonden om in geval van nood de adequate hulp te kunnen verlenen, zodat erger voorkomen kan worden.

– in de jaren ’80 begeleidde hij de kampen van de misdienaars.

– al jaren is hij betrokken bij de autorit “Hoe mooi is Olst”, een dag voor mensen die zelf beperkte mogelijkheden hebben.

– al jaren is hij betrokken bij de jaarlijkse ontspanningsmiddag in Gorsel

– voor de Zonnebloem is hij multi-inzetbaar. Zo kon die organisatie jaren rekenen op zijn aanwezigheid tijdens de week van de bootvakantie, verzorgd voor mensen die zonder hulp niet op vakantie kunnen.

Sinds 1983 organiseert hij met anderen de collecte voor de gehandicaptenzorg

Daarnaast doet hij allerlei werkzaamheden voor de Heilige Theresiakerk in Olst: verzorging interieur, lid van de tuinploeg, zorg voor de misboekjes.

“De eerste viool spelen” laat hij aan anderen over, maar als zijn viool, de tweede, uitvalt, klinkt de eerst anders..

De betrokkenheid op de ander staat op zijn lijf geschreven. Een plichtsgetrouw man, werkzaam op verschillende fronten, altijd stipt op ,tijd, punctueel en dienstbaar.

De jury is er van overtuigd geraakt dat onze kandidaat, juist door zijn eenvoud, waarmee hij in stilte voor anderen iets probeert te betekenen, bijdraagt aan een wereld, waarin solidariteit hoog in het vaandel staat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.