heino geniet van nieuw dorpshuus

Onder feestelijke omstandigheden is vrijdagmiddag het nieuwe Dorpshuus in Heino geopend. Het dorpshuis zit in het pand waar voorheen de Rabobank zat. Na het onthullen van het logo op de gevel, brachten de Pompedoers een (speciaal voor de opening bewerkt) lied ten gehore. In zijn toespraak blikte Dorpshuus-voorzitter Ed van der Schaaf terug op het lange traject, waar nu eindelijk een einde aan is gekomen. Onze collega’s van NuHeino waren aanwezig bij de opening en schoten ook zaterdag tijdens de open dag wat foto’s. Op NuHeino vind je meer foto’s van de opening en de open dag.

‘Dat het Dorpshuus echt is gaan leven in Heino, blijkt wel uit het grote aantal vrijwilligers dat zich heeft aangemeld. Inmiddels zijn dat er meer dan zestig. Wethouder Wout Wagenmans vertelde dat hij Dorpshuus eigenlijk “ons huus” is geworden. Hij merkt dat Heinoërs het echt zijn gaan zien als iets dat van hen is, en dat de mensen van de Stichting Dorpshuus daar een goede fundering voor hebben gelegd.

De bedrijven die betrokken zijn geweest bij de verbouwing van het pand overhandigden een cheque van duizend euro voor de Stichting Dorpshuus Heino. Een cheque van gelijke hoogte werd door PB Heino-voorzitter David Godeschalk, overhandigd. “Het bestuur van de Stichting Dorpshuus heeft iets moois bereikt voor Heino, een Dorpshuus neergezet.”, aldus Godeschalk. “Er ligt een uitdaging om dit centrum draaiende te houden. Uiteraard zal PB Heino na al die jaren nog steeds actief betrokken blijven bij het Dorpshuus”, aldus Godeschalk.

In het dorpshuus zijn een leestafel, een informatiebalie (Het Heinoos Informatie Punt), een foyer en vergaderruimtes te vinden. Daarnaast is er een grote zaal welke onderdak zal bieden aan een nog op te richten filmhuis. Doordat er veel met gordijnen in het pand wordt gewerkt kunnen er veel ruimtes worden gecreëerd. Zo kan de filmzaal ook worden gebruikt voor cursussen en workshops, en kan het verenigingsleven er gebruik van maken.’

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.