Home / archiefcentraal / heetense hulp filipijnen gaat landelijk

heetense hulp filipijnen gaat landelijk

Een eerste container met hulpgoederen voor het getroffen rampgebied staat al klaar. “We waren al van plan er eentje naar het betreffende gebied te sturen”, zeggen Jo en Truus, maar dat berust meer op toeval. “In maart zijn we nog in het gebied geweest en hebben met de gouveneur daar afgesproken dat er een container zou komen en hoe die op de juiste lokatie zou komen.” Dat laatste is nu nog maar zeer de vraag. “De gebieden waar deze hulpgoederen voor zijn, daar is niks meer van over”, hebben Jo en Truus inmiddels uit het rampgebied zelf begrepen.

Jo en Truus zijn ervaren leveranciers aan de Filipijnen en de hele omgeving doet mee met inzamelen. Begin jaren negentig is het allemaal begonnen op verzoek de broer van Jo die missionaris was op de Filipijnen. Daarna is de levering van hulp nooit meer opgehouden. En iedere keer gaan Jo en Truus ook zelf kijken. Ze zijn er al meer dan twintig keer geweest onder de vlag van Heetense Hulpgoederen Centrum Filipijnen.

Wie goederen heeft – schoenen en kleding zijn op korte termijn het eerst noodzakelijk – voor de Filipijnen kan het afleveren aan Dorpsstraat 1f in Heeten, dat is naast de voetbalvelden van Heeten.

Lees ook

Sportief en Gezond peiling in Raalte

RAALTE – De gemeente Raalte, GGD IJsselland en het Sportbedrijf Raalte vragen alle inwoners van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.