harmsen lemelerveld start productie schaftwagens

Ondernemen is anticiperen. Harmsen Materieel in Lemelerveld maakt mede daarom sinds kort zelf schaftwagens. “We zitten nu nog in de crisis”, stelt eigenaar Gerjon Harmsen. “Maar hoe lang nog? Ik denk dat we de bodem nu wel hebben bereikt. Nu doe ik goede zaken met de verkoop van gebruikte schaftwagens. De nieuwe wagens betrok ik tot voor kort van andere leveranciers. Maar als de crisis straks voorbij is, dan kiezen weer meer bedrijven voor nieuwkoop en dan wil ik niet afhankelijk zijn van andere producenten.” De zet heeft zich nu al uitbetaald. De eerste wagens zijn verkocht en recentelijk nam de gemeente Dalfsen een op maat gebouwde schaftwagen in ontvangst.

Gerjon begon met de productie van een viertal eigen schaftwagentypes. De maatvoering is uniform. De lengte van de schaftwagen is 4,1 meter, de breedte 2,06 meter. Type S is volledig ingericht als schaftwagen; type SB heeft een berging over de gehele breedte van de wagen; type SBT heeft een berging en een toilet en type SHB een halve berging of een toilet. De wagens zijn allemaal RDW-erkend en zijn relatief licht. Desgewenst worden ze voorzien van de huisstijl van de koper. De vormgeving is simpel en strak. “Dat is een bewuste keuze, eentje waar ik vertrouwen in heb”, vertelt Gerjon. “Veel oudere schaftwagentypes hebben een rond dak. Pipowagens noemen ze die ook wel. En veel bedrijven willen daarmee niet langer geassocieerd worden. ‘We zijn geen pipobedrijf’.”

Gerjon was nog maar net begonnen met de eigen productie van schaftwagens toen de gemeente Dalfsen zich bij hem meldde. “Daar wilden ze voor de buitendienst een schaftwagen van vijf meter. Natuurlijk konden we die ook verzorgen. We zijn er trots op dat we die klus hebben gekregen en voor ons was het een uitdaging om te laten zien dat we meer aankunnen dan onze vier ‘vaste’ types. We hebben een schaftwagen gebouwd die volledig voldoet aan de wensen van het buitendienstpersoneel. De wagen staat op een schamelonderstel, vier wielen, waarvan één stel kan draaien. Daarnaast hebben we gezorgd voor een berging, een extra gaskachel, een klein keukenblok en met leer beklede bankjes met extra bergruimte eronder.”

Vorige week is de wagen overhandigd aan de gemeente. “En daarmee laten we zien dat we op het gebied van schaftwagens elke wens aankunnen. Wil je één van onze standaardtypes dan kan dat, maar als je een ander, misschien wel groter type wilt met allemaal extra opties, regelen we dat ook.” Henk Nijkamp van de gemeente Dalfsen voegt toe: “We denken graag aan de plaatselijke ondernemers. Juist in deze wat moeilijkere tijden, willen we die stimuleren. Wat dichtbij kan, hoeft niet van ver te komen.”

Harmsen Materieel is te vinden aan de Ambachtsweg 11 in Lemelerveld, tel: 0572-370461. Meer informatie op staging2.harmsenschaftwagens.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.