grote problemen voor speeltuin blekkerhoek

Speeltuinvereniging Blekkerhoek in Raalte verkeert in grote problemen. Omdat de zaalverhuur voor feesten niet meer loopt, loopt de vereniging op jaarbasis flink veel geld mis. Dat komt omdat de vereniging geen verhuur meer mag doen van de gemeente. Komt er niet snel een oplossing voor dit probleem, dan dreigt sluiting van de speeltuin in 2014.

Van 1989 tot 2011 verhuurde de vereniging hun zaal aan de Ceintuurbaan voor feesten. Tot er in 2011 een klacht uit de buurt kwam. De gemeente greep in en verbood de Blekkerhoek haar zaaltje langer te verhuren. Zouden ze dat toch doen, dan volgde een boete van 1.000 euro per overtreding.

De speeltuin ging in protest bij de gemeente, de bezwarencommissie oordeelde dat de Blekkerhoek in aanmerking kwam voor een overgangsregeling. “Maar sindsdien hebben we niets meer van de gemeente gehoord. Wethouder Wagenmans belooft wel dat hij koffie komt drinken, maar die zien we hier ook niet,” stelt Gerard Koolhof, voorzitter van de Blekkerhoek.

Koolhof heeft er knap de balen van. “Als er niet snel een oplossing komt, is het in 2014 einde zaak,” stelt hij. “Wij willen gewoon weer verhuren, er moet wat gebeuren. Het water staat ons aan de lippen.”

Volgens de voorzitter levert de zaalverhuur ongeveer 60 procent van de inkomsten van de vereniging op.

Om extra inkomsten te genereren is de speeltuin afgelopen zomer zeven dagen per week open gegaan. “We hebben een prachtige zomer gedraaid, hebben het hartstikke druk gehad en we hebben wel tachtig nieuwe leden gekregen. Iedereen in de buurt praat vol lof over ons,” aldus Koolhof.

Koolhof snapt niet waarom er niet meer verhuurd mag worden. “Tussen 1989 en 2011 was dat nooit een probleem. Tot we één keer een klacht kregen van een buurtbewoner. We willen gewoon weer verhuren, we bedruipen onszelf in die jaren helemaal.”

Daarnaast steekt de toestemming voor verhuur van zalen in buurthuizen in dorpen om Raalte heen hem enorm. “Ieder dorp in Raalte heeft een MFA, die mogen wel verhuren. Zelfs zonder dat de horeca daar moeilijk over doet. Waarom mag dat in de Blekkerhoek dan niet? Ik vind het een belachelijke zaak, ze meten met twee maten.”

Omdat er geen feestjes meer gegeven mogen worden, loopt volgens Koolhof de verhuur van de zaal enorm terug. “De feestverhuur loopt niet, omdat we mensen geen zekerheid kunnen bieden. Wie zegt dat we volgend jaar september onze zaal nog mogen verhuren?”

Koolhof roept om een snelle oplossing, omdat er anders echt grote problemen dreigen. “Waar zijn ze mee bezig? Ze helpen een gezonde club om zeep. Dit voelt echt als een steek in de rug.”

Een actieplan heeft Koolhof nog niet. “Dat moeten we in de volgende vergadering van de speeltuinvereniging bespreken, maar nu is dat er nog niet. We hopen dat de politiek het oppakt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.