goudhaentje mooie blijk van waardering

Dit jaar liepen duizenden wandelaars mee met de zesde editie van de Sallandse Wandelvierdaagse. Elke editie weer groeit het aantal deelnemers van de vierdaagse, en dat ontging de gemeente Raalte natuurlijk niet. Daarom won de SW4D het Goudhaentje van 2012. Chris de Bont, voorzitter van de wandelvierdaagse, is erg blij met de prijs. “Het is een mooie blijk van waardering”, vertelt hij trots.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie op het gemeentehuis was de verrassing groot toen bleek dat de SW4D het Goudhaentje had gewonnen. “We hadden de gemeente op een buitengewone manier op de kaart gezet. Dat is sowieso al een streven van de organisatie van de vierdaagse, maar dat de gemeente ons daarvoor wilde belonen kwam als een enorme verrassing”, legt De Bont uit. “De uitreiking van de trofee kwam voor iedereen als een overval. We waren ook ontzettend trots dat we na vijf edities van de vierdaagse al zo ver waren gekomen, dat we daarvoor een brede formele waardering kregen. Ja, daar waren we oprecht heel erg blij mee”.

Ondanks de blijdschap om de prijs was het geen extra aansporing om de vierdaagse mooier en grootser te maken. De Bont legt uit: “We hebben als organisatie de eis gesteld om elke editie onszelf te evenaren. We willen zo veel mogelijk mensen laten genieten van het wandelen, de natuur en de regio Salland”. Goudhaen of niet, voor de organisatie is de tevredenheid van de wandelaars iets waar ze zich werkelijk iets van aantrekken. “Als wandelaars tips of verbeterpunten hebben dan luisteren we naar ze. Als er zaken zijn waarmee wij de SW4D kunnen verbeteren, dan pakken we dat graag op”, legt Chris de Bont uit.

De prijs heeft misschien geen effect op de kwaliteit die de SW4D wil leveren, de hele organisatie is wel erg trots op het Goudhaentje. “Wie onze website bezoekt ziet naast ons logo het goudhaentje staan”, zegt De Bont stalend. “Sinds de editie van dit jaar krijgen wandelaars geen nieuwe medaille meer, maar een pin voor op het lint. Op die pin stond dit jaar de afbeelding van het Goudhaentje”. Als het mogelijk is om de trofee ergens te plaatsen zal die ook een prominente plek innemen. “Dit jaar stond de trofee in de vierdaagsetent in Raalte. Iedereen kon hem zien. Ook bij de vrijwilligersbijeenkomst staat hij op tafel”, legt de voorzitter uit.

De eerste stappen naar de Sallandse Wandelvierdaagse van 2014 zijn inmiddels gezet. Chris de Bont : “Het hele team achter de vierdaagse is enorm enthousiast. Met het Goudhaentje als blijk van waardering zal het aan inzet voor de volgende editie dan ook niet ontbreken”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.