glasvezel in buitengebied steeds dichterbij

De afgelopen maanden is zowel voor als achter de schermen hard gewerkt om alle seinen op groen gezet te krijgen. Belangrijke factor daarbij is de steun van de provincie Overijssel, die middelen heeft gereserveerd om te investeren in een breedbandnetwerk in de hele provincie. In januari valt daarover het definitieve besluit, waarna SallandBreed de eerste regio is waar glasvezel wordt aangelegd. De ervaringen in Salland worden vervolgens gebruikt voor de andere regio’s binnen Overijssel.

Als belangrijke stap in de voorbereidingen heeft de initiatiefgroep haar website staging2.sallandbreed.nl geheel vernieuwd en inmiddels gelanceerd. Op die website zal alle relevante informatie worden geplaatst, wat van belang is voor Salland. “Hiermee hopen we te voorkomen dat er onjuiste informatie wordt verspreid,” aldus de werkgroep.

Hoewel de komende maanden nog allerlei punten op de i moeten worden gezet, is de hoofdlijn van SallandBreed dat er voor het buitengebied van de drie genoemde één coöperatie wordt opgericht, die de uitrol verder zal verzorgen. Ook de industrieterreinen binnen dit werkgebied worden daarbij meegenomen. Aan het kostenplaatje voor de deelnemers wordt momenteel nog hard gewerkt, met als randvoorwaarde dat gemiddeld genomen iedereen die overstapt op glasvezel niet méér geld betaalt, dan op dit moment.

Hoe dat per individuele aansluiting eruit ziet, is mede afhankelijk van de vraag hoe hoog de graafkosten vanaf de openbare weg naar de woning zijn. Onderzoek heeft uitgewezen dat de gemiddelde kosten voor telefoon, televisie en internet in het buitengebied voor particulieren in de buurt van de 70 euro per maand ligt. SallandBreed gebruikt dat als maximum-richtprijs. SallandBreed richt zich op alle ruim 7000 adressen in het buitengebied, plus de kleine industrieterreinen.

SallandBreed komt voort uit het initiatief van de gezamenlijke afdelingen voor Plaatselijk Belang en is te zien als een vervolg op de uitrol in de kernen. Het voorlopige bestuur van SallandBreed bestaat uit Carla Vermeulen Fransen (voorzitter), Jan van Sandwijk (secretaris), Henny Lammers, Ben Nijboer en Paul Disselhorst.

Voor meer informatie: staging2.sallandbreed.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.