genieten van bomans

Ongeveer 25 mensen zaten deze week te luisteren naar vertellingen van Godfried Bomans in Bibliotheek Raalte. De belangstellenden konden luisteren naar de drie vertellers van vertelkring “Sprekend Raalte”; Alyn Swieninck, Els Holland en Annette Kiekebosch. Ze hadden voor deze vertellingen de wat onbekendere verhalen en sprookjes gekozen van Bomans.

Meer over de vertellingen kan je lezen in dit verslag:

Bekender is Bomans als de humoristische performer en schrijver met zijn gelie fde onderwerpen politiek en geloof . Velen kennen ook zijn uitspraken over verschillen in intelligentie, tussen rijk en arm en tussen mensenrassen. Herinneringen kwamen op aan de week eenzaamheid op een eiland, zijn televisiemomenten, de duizenden columns cursiefjes en de uitzendingen van de serie pa Pinkelman en tante Pollewop.

In de vertellingen kwam naar voren dat de politiek ook in sprookjes op de hak genomen werd en dat het geloof er ook in doordrong. Duidelijk was dat voor Bomans de lach niet het doel was; hij gaf graag iets mee om te overdenken . Plezier was er om Bomans’ woordspelerij.

De vertellers konden nog wel 2of zelfs 3 avonden vullen, met verhalen uit ook “Pim Frits en Ida”, “Pa Pinkelman” , “In de kou”, “Erik of het klein insectenboek” ,”Beminde gelovigen”, “De man met de witte das” en vele anderen boeken.

Het was een fijne luisteravond heerlijk gevuld met zes vertellingen.

De volgende vertelkring is 12 december, 19.30 uur. U bent daarbij van harte welkom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.