feestelijke opening kop van salland

Voor 24 bewoners van de Kop van Salland was het woensdag feest. Samen met vrienden, familie, begeleiders en omwonenden vierden zij de opening van hun woonvorm. Er was muziek en de gasten werden rondgeleid door enkele appartementen. De officiële opening werd verricht door een aantal bewoners. Zij lieten een flink aantal ballonnen op.

De bewoners van het zorgcomplex zijn cliënten van de samenwerkingspartners RIBW Groep Overijsel en Dimence. Zij hebben in de vleugel van vier woonlagen elk een eigen appartement. “De bewoners zijn erg blij met hun nieuwe appartementen. Cliënten van de RIBW woonden eerder elders in Raalte en moesten vaak keuken en badkamer met andere bewoners delen. Nu hebben zij echt iets voor zichzelf en meer privacy. Wel is er een gemeenschappelijke ruimte waar ze elkaar kunnen ontmoeten. We drinken er koffie. En degenen die daar behoefte aan hebben, kunnen er eenmaal per week samen eten,” vertelt woonbegeleider Henrike Westert van de RIBW Groep Overijssel.

In totaal wonen er 12 cliënten van Dimence in de Kop van Salland. “Zij hebben alle faciliteiten tot hun beschikking om zelfstandig te wonen. Wij bieden daar waar nodig zorg op maat. We kijken naar wat de cliënt nodig heeft om zo zelfstandig mogelijk te wonen. We gaan uit van de mogelijkheden”, aldus René Rijkers, Senior Psychiatrisch Verpleegkundige bij Dimence.

De twee zorgorganisaties hebben de intentie uitgesproken meer met elkaar samen te werken. Voor de Kop van Salland betekent dit dat er in de toekomst op uitvoerend niveau mogelijk combinaties gemaakt kunnen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.