een midwinterhoorn maken en bespelen

Nijverdaller Gerrit Tijhoff laat zaterdag 7 december van 14:00 tot 16:00 uur zien hoe een midwinterhoorn gemaakt wordt en hoe je er op spelen kunt. Dit alles vindt plaats in het buitencentrum Sallandse Heuvelrug van Staatsbosbeheer.

Gerrit Tijhof is een ervaren midwinterhoornblazer én bouwer, en is verbonden aan de Haarlese Midwinterhoorngroep, die omstreeks deze periode weer zeer actief is met deze oude Twentse traditie. De heer Tijhof kan je de verschillen laten zien en horen tussen onder meer een zogeheten een “natte hoorn” en een “droge hoorn”. Het maken van een midwinterhoorn is een bijzonder ambacht dat nog maar door weinigen uitgeoefend wordt.

Het bespelen van een midwinterhoorn vergt een bepaalde blaastechniek. Je wordt deze middag uitgenodigd een poging te wagen. Wie weet schuilt er in jou een ware midwinterhoornblazer. De toegang is gratis.

Voor meer informatie kun je bellen met 0548 – 612 711 of kijk ook op staging2.staatsbosbeheer.nl en staging2.np-desallandseheuvelrug.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.