den daas en misha pal achter blekkerhoek

“Het bestuur van speeltuin De Blekkerhoek was goedbeschouwd hun tijd ver vooruit. Het woord participatiemaatschappij was nog niet uitgevonden, maar zij brachten het al in praktijk. Jarenlang hielden zij met behulp van vrijwilligers een perfecte laagdrempelige voorziening voor kinderen in stand hierbij werd niet naar de overheid gekeken, maar stak men zelf de handen uit de mouwen. Dit werd voor een groot gedeelte. financieel mogelijk gemaakt door het verhuren van een zaaltje voor onder andere feesten. Ook hierin was de vereniging hun tijd vooruit,” stelt Den Daas. “ Immers een belangrijke financiële kurk voor Mfa’s is de verhuur van zaaltjes en met buffetinkomsten.”

“Dit wordt door de gemeente zonder enige aarzeling vergunningtechnisch mogelijk gemaakt. Ik zie niet in waarom dit voor de speeltuinvereniging ook niet gedaan kan worden. Ik vind het onbegrijpelijk dat er niet voor deze weg gekozen is. Het jarenlang gedogen zou volgens mij zonder al te veel misbaar omgezet kunnen worden in een wettelijk kader. Uiteraard moet hierbij samen met de vereniging gekeken worden naar de beperking van de overlast. Ik vind het optreden van het college tot nu toe, om het maar eens vriendelijk te zeggen, niet erg oplossingsgericht. Indien het college op de ingeslagen weg doorgaat dan moet volgens mij de raad hen middels een motie in de goede richting duwen. Ik zal hier graag aan meewerken,” besluit Den Daas.

Ben Misha is woensdagavond met het bestuur van de Blekkerhoek in gesprek geweest. “Zij voelen zich niet serieus genomen door de burgemeester die hun noodkreet ziet als een broodje aap verhaal. Mijn mening is dat er een mogelijkheid gecreëerd moet worden voor zaalverhuur en dat alle partijen om de tafel moeten gaan zitten voor duidelijke afspraken, zodat kinderen niet de dupe worden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.