de kort tunnel duurt nog wel even

Het duurt nog wel even voordat er een tunnel onder de N35 bij Raalte-Noord komt. Dat zegt Hans de Kort. De Kort vroeg de provincie om een reactie op de motie van het CDA om het knelpunt op de N35 (de verbinding tussen Raalte-Noord en het centrum) ‘mee te nemen in de inventarisatie en prioritering van knelpunten die binnen het verkeersprogramma van de N35 kunnen worden aangepakt’. De motie is aangenomen en zal worden uitgevoerd, maar gedeputeerde De Kok zei er het volgende over:

“De N35 is een rijksweg. Maatregelen die vanuit het project N35 Wijthmen-Nijverdal worden gefinancierd, moeten in eerste instantie gericht zijn op de veiligheid en doorstroming op deze rijksweg. De provincie wil niet vooruit lopen op de prioritering van maatregelen binnen het project N35 Wijthmen-Raalte-Nijverdal. Eerst moeten de knelpunten op dit wegvak en mogelijke maatregelen in kaart worden gebracht, dan volgt de prioritering.”

De Kort: “Voorlopig heeft dit mij behoorlijk gerustgesteld. Ik ga er vanuit dat dit betekent dat het nog héél lang zal duren voordat dit onderwerp weer eens bij de provincie geagendeerd zal worden. En áls het al gebeurt, zullen de absurde argumenten van het Raalter college (10.000 auto’s per etmaal en, zonder tunnel, wachtrijen van wel 500 meter aan weerszijden van de spoorwegovergang ter plaatse van de Ganzeboomlaan in, let wel, een gemeente die tot het jaar 2040 zal krimpen met 0 tot 5%!), naar mijn mening, direct van tafel worden geveegd.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.