de beoordeling van kassies als tweetkonte

Als @JanKassies iets belooft, dan houdt hij woord. Zo twittert ‘ie al jarenlang voor de thuisblijvers elk doelpunt van zijn kluppie Raalte. “#svlive Raalte-Vroomshoop 4-1 Jurry Tibben 92 min”. Ook nam hij zijn rol als tweetkonte over de Sallandse Wandelvierdaagse uiterst serieus. Waar twitteraars doorgaans hun eigen momenten en onderwerpen kiezen, stelt @JanKassies zijn twitteraccount daarmee dienstbaar beschikbaar aan de Sallandse gemeenschap. Daarmee mag je hem gerust een a-typische twitteraar noemen. Honderden tweets verzond hij in oktober, vooral over de Wandelvierdaagse. Letterlijk konden we hem ‘op de voet volgen’. Andere twitteraars bereiken een hoog aantal tweets door veel te retweeten. De tweetkonte van oktober koos gelukkig doorgaans voor eigen teksten en foto’s.

Het is geen straf hem te volgen, want behalve veeltwitteraar is @JanKassies ook iemand die de lach aan zijn kont heeft hangen. Menige tweet en/of foto roepen minimaal een glimlach op, wat knap is in 140 tekens. Dat wordt versterkt doordat hij graag over andermans lachwekkende filmpjes, foto’s en berichten twittert. Humor en twitteren: een mooie twee-eenheid. Het is dan ook niet gek dat we in @JanKassies een voormalig lid van het cabareteske gezelschap Lös Hekwerk herkennen. @JanKassies twittert over een op handen zijnde reünie: een ‘hekwerkmannenzeuravond, onmeunig zeuren’. Als we @JanKassies vragen daar uitgebreid over te twitteren, doet ‘ie dat vast….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.