Home / archiefcentraal / dat was een heel duurzaam dagje

dat was een heel duurzaam dagje

Opvallend aan de duurzaamheidsdag was dat je tegenwoordig in iedere branche duurzaamheidsdenkers tegenkomt. Installateurs die een mooie houtkachel in de kamer combineren met boiler, bouwbedrijven die meer isolerend bouwen, schilders met natuurverf, architecten die met strobaal bouwen, zelfs een tegelverkoper die zijn tegels van gerecycled plastic van stroomkabels maakt! Rondlopen op een duurzaamhedsdag is al lang niet meer geiten wollen sokken.

De gemeenteraad van Raalte staat aan de vooravond van een besluit hoe ze richting 2050 veel duurzamer energie opwekt. De raadsleden kunnen kiezen uit wind, zon en biomassa. Op de duurzaamheidsdag bleek hoe eenzijdig denken dat is. Duurzaam denken bestaat niet uit je energie duurzaam opwekken alleen. Er gaat een heel proces aan voor af. Zorgen dat je duurzaam produceert. Ontdekken hoe je minder energie nodig hebt. Mensen laten zien dat duurzaam doen en denken geld oplevert. De ondernemers in de regio bleken er op de duurzaamheidsdag klaar voor.

Of Raalte denkt Duurzaam ( dat startte in 2010) nu echt gestopt is tijdens de duurzaamheidsdag is niet bekend gemaakt, maar het heeft er wel alle schijn van. Als je op hun site kijkt, is de stichting zelfs al veel eerder gestopt. Laatste bericht op de weblog van de site is van ergens in 2012.

Maar niet getreurd, uit werkgeverskring is inmiddels vernomen dat ze dergelijke duurzaamheidsdagen met liefde voortzetten. De burger is er klaar voor, de ondernemers ook.

Lees ook

Botsing bij station in Raalte; geen gewonden

RAALTE – Bij het station in Raalte zijn gisteravond twee auto’s op elkaar gebotst. Dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.