dalfsen helpt de armste gezinnen in letland

De heer Kamphuis van Jumbo: “Het was de eerste keer dat we als Jumbo meededen aan deze actie. Het is zeer voorspoedig gegaan allemaal. Onze klanten staan sympathiek tegenover het goede doel. Met elkaar hebben we heel wat arme gezinnen in Letland geholpen”.

Ook de medewerkers en vrijwilligers van ORA zijn zeer tevreden. In het ORA-magazijn aan het Westeinde maken vrijwilligers pakketten van de ingezamelde levensmiddelen. Inmiddels zijn meer dan 260 goedgevulde levensmiddelenpakketten samengesteld. Binnenkort gaan alle pakketten, samen met die van de levensmiddeleninzamelingsactie bij de PLUS in Nieuwleusen, naar Letland. Een vrachtwagen vervoert de pakketten naar Riga, de hoofdstad van Letland.

In Letland worden de goederen verdeeld over 15 kerken uit het hele land. Vrijwilligers / coördinators uit de lokale kerken verdelen de pakketten aan arme en kinderrijke gezinnen en bejaarden met een heel klein pensioen. Zo’n pakket is een geschenk uit de hemel. Erik Merx, directeur van stichting ORA: “Wij kunnen het ons niet voorstellen, maar soms heeft een gezin al een of meerdere dagen geen eten gehad. Een rijkelijk gevuld levensmiddelenpakket is dan een onbetaalbaar geschenk”.

Wilt u meer informatie? Bel dan van maandag t/m donderdag tijdens kantooruren naar ORA in Nieuwleusen: 0529-402 906. Of stuur een e-mail naar info@stichtingora.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.