cda maak vertraging n35 ongedaan

Volgens de oorspronkelijke afspraken met de regio – vastgelegd in de ‘marsroute N35’ – zou de oplevering zelfs al in 2014 plaatsvinden. Maar de realisatie wordt tot ergernis van het CDA steeds opnieuw uitgesteld. Dit voorjaar bleek dat minister Schultz vanwege extra bezuinigingen wellicht pas in 2017 met de verbreding wil beginnen. “Terwijl er met de regio over het budget van 48 miljoen euro en het tracé al lang en breed overeenstemming bestond”, stelt van Hijum. “De werkgelegenheid in de bouw kan bovendien juist nu wel een impuls gebruiken”.

Het CDA constateert wel tevreden dat minister Schultz andere voorgenomen ingrepen rond de N35 onder druk van de Tweede Kamer heeft teruggedraaid. Zo blijft er in totaal 15 miljoen euro beschikbaar om knelpunten aan te pakken tussen Wijthmen en Nijverdal. Voor de verbreding tussen Nijverdal en Wierden is 100 miljoen euro beschikbaar, overigens nog zonder de gewenste ongelijkvloerse kruisingen in Nijverdal. “Het verzet van regionale overheden en het bedrijfsleven tegen de voorgenomen bezuinigingen heeft effect gehad”, stelt van Hijum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.