carnaval wordt dit jaar beestachtig gezellig

Dit verslag ontvingen we van de carnavalsvereniging:

Rond de klok van elf uur was er zaterdagavond dan eindelijk witte rook in Heino. Het dorp was wekenlang in de ban van ‘Beestenboel, maar pas tijdens de prinswisseling van carnavalsvereniging de Sökkestoppers kwam dit “koninklijk beest” te voorschijn. Prins Robert de Eerste zal tijdens dit jaar van de Sökkestoppers regeren over het Stoppersgat met als spreuk: “Carnaval wordt dit jaar beestachtig gezellig.”

Robert Fakkert, Hofleverancier van het krachtvoer, wordt bijgestaan door Adjudant John Reimert. De heren krijgen in dit carnavalsjaar steun van Prins Thijs, Adjudant Luka en president Sam, die in de middag op ludieke wijze werden gekozen tot de aanvoerders van de Gaägies, de jeugdtak van de Sökkestoppers.

De aanstelling van Prins Robert was voor velen een grote verrassing. Ook voor zijn kinderen is dit geheim bewaard gebleven en leverde zichtbaar veel verrassende blikken op. Zijn naam kwam niet voor op de favorietenlijsten van carnavalvierend Heino. Desondanks is hij een carnavalsdier in hart en nieren en samen met Adjudant John een mooi uithangbord voor de Sökkestoppers.

Fakkert had nog wel een boodschap voor de Raad van Elf ‘het gaat een sportief jaar worden’. Uiteraard had het publiek daarvoor al afscheid genomen van zijn voorganger Prins Wim de Eerste die samen met adjudant Mark als blauwe en groene Piet onder begeleiding van Sinterklaas werden heengezonden.

De prinswisseling was met ruim 300 bezoekers uiteraard het hoogtepunt van de avond, waarbij verder vooral ook de optredens van de diverse dansgroepen van de Sökkestoppers in de smaak vielen. DJ Team het Einde bracht zoals gebruikelijk het hossende publiek in de dampende stampende residentie helemaal in extase. Meer informatie over de Sökkestoppers kun je vinden op staging2.sokkestoppers.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.