carinova schrapt bijna tweehonderd banen

Bij de onderhandelingen met de vakbonden is de inzet om medewerkers, van wie de functie komt te vervallen, te begeleiden van werk naar werk. Maar gezien de arbeidsmarkt kan Carinova geen garantie geven dat iedereen voor 1 januari 2015 ander werk heeft. In die gevallen kunnen gedwongen ontslagen niet worden uitgesloten.

De medewerkers, vrijwilligers en cliënten zijn vorige week geïnformeerd over de voorgenomen organisatieaanpassingen. Carinova zet de komende jaren in op een verdere versterking van het kleinschalig, buurt en wijkgericht werken. Mensen willen zo lang mogelijk hun eigen leven blijven leven, in hun eigen huis of in een woonzorglocatie . Daarom wil Carinova haar zorg zo dicht mogelijk bij de cliënten organiseren. Tegelijkertijd vervolgt de organisatie de ingeslagen weg om kosten te verlagen en de zorgorganisatie te vereenvoudigen. Daarbij komen er meer verantwoordelijkheden te liggen bij de medewerkers verzorging en verpleging, huishoudelijke verzorging en ondersteunende diensten. Dit alles zo dicht mogelijk bij de cliënt. Als onderdeel daarvan kan er worden gewerkt met minder management en ondersteuning.

Bezuinigingen

In de afgelopen jaren zijn er door Carinova strategische keuzes gemaakt. Carinova richt zich hoofdzakelijk op huishoudelijke verzorging, verpleging en verzorging (thuiszorg en woonzorg) en aanvullende diensten. Als gevolg van deze strategische keuzes is de omvang van de organisatie afgenomen. Door bezuinigingen van het kabinet zijn extra maatregelen noodzakelijk. Bijna dagelijks is er landelijk nieuws waarbij de bezuinigingen in de zorg leiden tot onrust bij veel organisaties die worden gedwongen om ingrijpende en pijnlijke maatregelen te nemen. Ook Carinova ontkomt daar niet aan.

Carinova kiest voor een organisatie waarbij de professionals in de zorg veel zeggenschap en verantwoordelijkheid krijgen. Medewerkers krijgen meer ruimte om zelfstandig te werken. Daarbij wil Carinova ook vereenvoudigingen aanbrengen. Carinova wil de zorg eenvoudig en betaalbaar houden. Raad van Bestuur en directie begrijpen dat dit voor de betrokken medewerkers een moeilijke en onzekere tijd is die veel emoties oproept. Zorgvuldigheid is dan ook een belangrijk uitgangspunt bij de vervolgstappen. Medewerkers zullen in werkgroepen meedenken en verder vorm gaan geven aan de nieuwe organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.