bezuinigingen olst wijhe vastgesteld

Het huidige minimabeleid van de gemeente blijft in stand. Dat betekent dat mensen met een inkomen ter hoogte van 110% van de bijstandsnorm in aanmerking blijven komen voor voorzieningen vanuit het gemeentelijke minimabeleid.

De dekking hiervoor komt gedeeltelijk uit het beëindigen van het preventief strooien en de bijdrage voor het lidmaatschap Monumentenwacht voor monumenteneigenaren. Daarnaast heeft de gemeenteraad het voorstel rondom het handhaven van de subsidie voor de kinderboerderijen gewijzigd. Daaraan is toegevoegd dat de opstallen van de kinderboerderij in Olst over moeten worden gedragen aan de Stichting de Vijverhof.

Het college gaat daarnaast nog in overleg met Stichting Muziekonderwijs Olst- Wijhe en de stichting Kulturhus Olst-Wijhe over de financiering huur van de ruimtes voor het muziekonderwijs in het Holstohus en het Spoc. Dit met als doelstelling om het muziekonderwijs op beide locaties te handhaven. De besluitvorming over de heroverweging en de meerjarenbegroting leidt tot een daling van de lokale lastendruk voor niet-woningeigenaren van 1,83% en een stijging van de lokale lastendruk voor huizenbezitter van 1,67%.

Met dit besluit komt er een eind aan een zeer interactief traject waarin, zoveel mogelijk met inwoners van de gemeente, gezocht is naar mogelijke bezuinigingen. Wethouder Van den Berg: “Onze gemeente heeft dit traject zelf met de samenleving opgezet en uitgevoerd. Ik heb zeer veel waardering voor de positieve en creatieve bijdragen van vele mensen. De uitvoering van de maatregelen gaat nog enige tijd duren en zal weer in een nauwe coproductie tot stand moeten komen. Ik heb het volste vertrouwen dat de samenleving dit met de gemeente goed tot uitvoering kan brengen.”

Een overzicht van alle bezuinigingsmaatregelen is te vinden op staging2.olst-wijhe.nl/heroverweging

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.