bakker bart raalte inzamelpunt sterrenfonds

Met de onthulling van een uniek kunstwerk getiteld “Uw mobieltje vult hun schoen”, hebben John van den Heuvel en Barbara Barend het startsein gegeven voor een grote inzamelactie van mobiele telefoons. Vanaf dit moment kunnen oude telefoontjes worden ingeleverd bij de Bakker Bart in Raalte of gratis opgestuurd via sterrenfonds.nl/mobieltje. Met de opbrengst van deze actie geeft het Sterrenfonds maar liefst 6.000 kinderen een onvergetelijke decembermaand.

Mobiele telefoons zijn geld waard

Een oude telefoon levert gemiddeld 2,50 euro op. Onderzoeken wijzen uit dat een gemiddeld gezin zo’n 3 oude mobieltjes in de keukenlade heeft liggen. John van den Heuvel: “Kinderen moeten kind kunnen zijn. Ook als ze bijvoorbeeld in heel moeilijke financiële omstandigheden opgroeien. In december speelt dat nog eens extra. Want wat als je als kind in Sinterklaas gelooft, maar je ouders hebben geen geld voor cadeautjes? En klasgenootjes vertellen over alles wat ze van diezelfde Sinterklaas hebben gekregen, die jou lijkt over te slaan? Daar moeten we met elkaar wat aan doen. En wat kun je nou voor argument hebben om een oude telefoon te bewaren, terwijl je nu zo eenvoudig een kind blij kunt maken door die telefoon aan ons te doneren?”

Explosie van telefoons

Met het thema “Uw mobieltje vult hun schoen” heeft beeldvormer Wim Heesakkers een uniek kunstwerk gemaakt. “Een explosie van telefoontjes, dat is wat ik voor me zie. Omdat deze actie gewoon een succes moet worden.” Barbara Barend maakt het nog eenvoudiger: “Als je naar dit kunstwerk kijkt, realiseer je dan dat dit aantal telefoons voor 200 kinderen een cadeautje betekent. Dat zijn net zoveel kinderen als op een gemiddelde basisschool in Nederland zitten. Je wilt je eigen kinderen alles geven. Dat kan ik met twee kinderen uit eigen ervaring zeggen. Laten we dan nu met elkaar iets simpels te doen. Trek die keukenla open en lever die oude telefoon in. Maak voor een kind deze decembermaand speciaal.”

Hoe lever je telefoons in

Oude mobieltjes kunnen in worden ingeleverd bij Bakker Bart Raalte. Hier staat een speciale inzamelbox ten behoeve van deze actie. Ook bedrijven, verenigingen en scholen kunnen via staging2.sterrenfonds.nl/mobieltje gratis materiaal aanvragen om hun eigen inzamelactie te starten.

Decemberfeest

Met de opbrengst van de mobieltjesactie organiseert het Sterrenfonds in zo’n 22 Pathé bioscopen een Sinterklaasfeest. “De Club van Sinterklaas & de Pietenschool” wordt vertoond van Groningen tot Maastricht en van Scheveningen tot Arnhem voor maar liefst 7.139 gasten waarvan zo’n 5.000 kinderen. Compleet met Sinterklaas en Zwarte Pieten, pepernoten en een drankje en, natuurlijk, een goody bag vol Sinterklaascadeautjes bij het weggaan. Inclusief professionele foto’s, om nog lang na te genieten. Een herinnering die blijft.

Vanaf medio december volgt het KinderKerstPakket voor ruim 1.000 kinderen in de bijstand, voor wie het pakket alleen al een grote “schat” is. Ook worden ernstig zieke kinderen die juist door het bezoek van een Bekende Nederlander en de Kerstman daarna een uniek verhaal te vertellen hebben aan hun vrienden en familie. Anders dan over ziekte en ziekenhuisbezoek. Lekkers en make-up, boeken en sieraden, spelletjes en knuffels. Alles waar een kind van gaat stralen is in het KinderKerstPakket te vinden. Uiteraard per kind passend bij de leeftijd.

Het Sterrenfonds

Het Sterrenfonds heeft als doel kinderen in Nederland in de leeftijd 0 tot 16 jaar, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, weer echt kind te laten zijn. Of dat nu is omdat ze ernstig ziek zijn, hun ouders (tijdelijk) niet voor ze kunnen zorgen, ze steun nodig hebben in hun ontwikkeling of omdat ze in financieel moeilijke situaties leven. Kijk voor meer informatie op staging2.sterrenfonds.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.