anton bosch lijsttrekker vvd olst wijhe

Huidig fractievoorzitter Anton Bosch uit Welsum is de lijsttrekker van de VVD bij de verkiezing voor de gemeenteraad van Olst-Wijhe, op 19 maart 2014. De ledenvergadering van de VVD afdeling Olst-Wijhe heeft daar donderdagavond mee ingestemd. Anton Bosch, ondernemer van beroep, zet zich niet alleen in voor een meer liberale gemeente Olst-Wijhe, maar is ook voorzitter van de Overijsselse Vereniging van Kleine Kernen (OVKK).

Op de ledenvergadering werd ook het verkiezingsprogramma ‘Veranderen en Verdienen’ vastgesteld. De liberalen willen een verandering in het lokale bestuur tot stand brengen, onder andere door deelname aan het nieuwe college van Burgemeester en Wethouders dat begin volgend jaar aantreedt.

Het verkiezingsthema “Veranderen & Verdienen” is ingegeven door de demografische ontwikkelingen (meer senioren, minderen jongeren), de financiële middelen van de gemeente en de nieuwe rol van de gemeente als faciliterende organisatie voor burgerinitiatieven. De zorgmaatschappij verandert in een meedoen democratie. Uitgangspunt voor de VVD is daarbij dat de gemeente uiterst zorgvuldig moet omgaan met de financiën: dus geen grote risico’s nemen. De VVD denkt met afgrijzen terug aan de door CDA, PvdA en Gemeentebelangen gesteunde plannen voor de Noordmanshoek in Wijhe die de gemeente miljoenen hebben gekost.

Uit een oogpunt van financiële voorzichtigheid is de VVD ook tegen een investering van 180.000 euro voor een systeem waarbij burgers zelf hun restafval naar ondergrondse moeten brengen. Daarbij moeten in sommige gevallen honderden meters worden afgelegd. Daar komt bij dat nog niet duidelijk is hoe de afvalinzameling in het buitengebied wordt geregeld en wat de financiële consequenties voor de burgers zijn.

Volgens de VVD wordt uitgegaan van aannames en niet van feiten. Daarom vindt de VVD de investering in ondergrondse afvalcontainers op dit moment niet verantwoord. De VVD is echter niet tegen het scheiden van afval . De liberalen vinden dat met een systeem voor apart inzamelen van drankkartons, kunststof en blik niet hoeft te worden gewacht tot 1 januari 2015 (datum waarop CDA en PvdA ‘Omgekeerd Inzamelen’ willen invoeren) maar zo snel mogelijk wordt gestart.

Wat de VVD Olst-Wijhe betreft wordt ook de hondenbelasting afgeschaft, komt snel internet bereikbaar voor alle huishoudingen en bedrijven, zorgen duurzame energiebronnen voor energieke dorpen, blijft er ruimte om “plankgas” te kunnen boeren en worden de 2e spoorwegovergang in Olst en reconstructie Rijksstraatweg/Veerweg op de politieke agenda gezet.

Bij de vorige gemeenteraadsverkiezing, in 2010, was de VVD in Olst-Wijhe de grote winnaar. Bijna 1600 kiezers stemden op de lokale VVD, terwijl bij de 2e kamer verkiezingen in 2012 ruim 2700 mensen hun stem op de VVD uitbrachten. De VVD nodigt haar kiezers uit om er in maart 2014 voor te zorgen, dat de visie van “Veranderen & Verdienen” zichtbaar wordt in de samenstelling van de nieuwe gemeenteraad. Kijk ook op staging2.olst-wijhe.vvd.nl

De kandidatenlijst van de VVD Olst-Wijhe ziet er als volgt uit:

1. Anton Bosch, Welsum; 2. Ralph Kronieger, Olst; 3. Jaap Gerkes, Olst; 4. Marjan Drenth-Brevoord, Herxen; 5. Henriette Haverkate-Bartels, Den Nul; 6. Chiel van Dijk, Wijhe; 6. Arnold Nijland, Wesepe; 8. Han Bijsterbosch, Olst; 9. Hans Nijkamp, Boskamp; 10. Riki Dieperink-Grotentraast, Wesepe; 11. Benno Schmitz, Welsum; 12. Ruud Veerman, Olst; 13. Jan Niemeijer, Wessepe; 14, Harry Brink, Olst,

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.