538 suffies weten niet wat een keet is

Bij Radio 538 mogen ze nog wel een keer op onderzoek uit. De westerse DJ’s weten duidelijk niet wat een keet is. Oh, en ze weten ook niet wat de Leeren Lampe is. Ze schotelen het voor als theater. Dat komt vast omdat de uitgaansgelegenheid een Theaterzaal heeft. Afgelopen nacht mocht de uitbater van de Leeren Lampe, Joop van den Enk, bij de DJ’s uitleg geven over zijn wedstrijd ‘De leukste keet van Salland’.

De DJ’s konden zich geen andere voorstelling van een keet maken dan een vervallen, oud stinkhok waar alleen maar aan comazuipen wordt gedaan. En los daarvan: Het woord keet klinkt ook niet gezellig, vonden DJ’s Dennis en Martijn. Van den Enk leest ze echter kort de les: “Een keet is meer dan alleen maar zuipen. Een keet is gezelligheid.”

Van den Enk roept Sallandse jongeren op om deel te nemen aan de strijd om de leukste keet van de regio. Voor de jongeren van de winnende keet ligt er 30 november een cheque van 500 euro klaar. Dat kan overigens niet aan bier of drank besteed worden, maar wel aan bijvoorbeeld verfraaiing en verbetering van de inrichting. De cheque is daarom alleen in te wisselen bij Raab Karcher, Formido of Gamma.

De twee jonge Raaltenaren die de wedstrijd organiseren, zijn inmiddels druk bezig met de invulling van het feestelijke programma van het eerste ‘Keetfeest’. De twee weten precies wat zij deze zaterdagavond voor sfeer willen in de Leeren Lampe; lekkere boerenrock van de band Kroepin en goede DJ’s, flesjes bier bij de bars , oude brommers als decoratie en natuurlijk als extra sfeerverhoging een heel stel bijzondere keten, opgebouwd en ingericht in de Theaterzaal zelf.

Inschrijven voor de strijd om de leukste keet kan via info@deleerenlampe.nl . Het fragment op radio 538 terugluisteren kan door op deze link te klikken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.