wvdw wesepe marienheem

Het eerste elftal van Mariënheem speelt zondag in en tegen Wesepe. Volgens Mariënheem-trainer Sander Brinkman is Wesepe-uit altijd een lastige wedstrijd. “De laatste jaren hebben we daar altijd verloren en twee keer ook een periode verspeeld. Hopelijk kunnen we dat dit jaar rechtzetten. Ik heb daar alle vertrouwen in en neem met minder dan drie punten dan ook geen genoegen.”

De zondag Vijfde Klasse I is een competitie bol van de Sallandse teams. Er komt dus regelmatig een streekderby voorbij, zo ook aanstaande zondag. Beide teams zijn de competitie goed begonnen en verzamelden beiden tot nu toe tien punten, al heeft Mariënheem wel een wedstrijd minder gespeeld. Mariënheem staat hiermee op een derde plek en Wesepe volgt kort daarachter op plek vier. Brinkman kijkt dan ook met een positief gevoel terug op de start van de competitie.

“In de zomer zijn in Sander Alferink en Remy Velderman twee bepalende spelers vertrokken. Het is altijd afwachten hoe dat door de groep opgepakt wordt, maar dat hebben de jongens met z’n allen uitstekend gedaan. We hadden in het begin pech met blessures, moesten vanaf de eerste competitiewedstrijd al veel spelers missen. Nu ik weer over de sterkste elf kan beschikken, begint het team wel vorm te krijgen en krijgen we de vaste patronen er langzaamaan in die ik graag wil zien. We hebben tot nu toe ook elke week beter weten te spelen. Tegen Vilsteren speelden we een half uur zeer goed, tegen Nieuw Heeten hielden we dat al 70 minuten lang vol. Dat was een zeer goede wedstrijd van onze kant. Ik ben wel benieuwd of en hoe de jongens dat nu verder gaan oppakken. Hopelijk kunnen ze die wedstrijd een goed gevolg geven tegen Wesepe.”

Als het aan Brinkman ligt, draait Mariënheem dit seizoen bovenin mee in de competitie. “We wilden voorafgaand aan de competitie graag bij de eerste vijf eindigen, zodat we de nacompetitie halen. En dat is nog steeds zo. Ik verwacht niet dat we bij de eerste twee zullen eindigen (de eerste twee promoveren rechtstreeks naar de 4e klasse, red.), maar zolang we bovenin meedraaien is dat mooi meegenomen. We moeten wel met beide benen op de grond blijven staan nu het een keer goed gaat. Zondag wacht namelijk weer een zeer lastige wedstrijd.”

Het treffen tussen de twee Sallandse ploegen is de Intersport Schutte wedstrijd van de Week. Meedoen kan door onder dit artikel je voorspelling te doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.