woon3daagse moet een blijvertje worden

Raalte Plaza houdt van vrijdag 11 tot en met zondag 13 oktober de tweede editie van de Woon3Daagse: drie dagen lang workshops, demonstraties, activiteiten voor jong en oud en natuurlijk speciale aanbiedingen. De Raalter stuntman Chuck Borden (vroeger actief in Hollywood) zal het evenement vrijdagavond om 18.00 uur openen met een stuntshow. Raalte Plaza vormt de thuisbasis van de Formido, de Welkoop en Woonstudio Raalte.

“De eerste editie vorig jaar heeft, het is een ruwe schatting, zo’n vijfduizend bezoekers getrokken”, vertellen Paulien Akkersdijk, Wouter Korten en Bas Nij Bijvank die verantwoordelijk zijn voor de organisatie van de Woon3Daagse. “Het was drie dagen lang hartstikke druk. Ver boven verwachting. De standhouders en alle andere externe deelnemers wilden maar wat graag terugkomen en zijn dus allemaal weer van de partij. Maar de Woon3Daagse wordt groter dan vorig jaar. Omdat we deze keer veel eerder zijn begonnen met de organisatie kunnen we een veel uitgebreider programma bieden. Een programma ook met expres zoveel mogelijk deelnemers uit de eigen regio. Het is alleen maar leuk dat we andere bedrijven en organisaties mee kunnen laten profiteren van de drukte. Samen maak je elkaar bovendien sterker.”

Paulien, Wouter en Bas merken dat het vertrouwen, nu de economie voorzichtige tekenen van herstel vertoont, langzaam terugkeert. Nog niet meteen volledig, maar toch… “We krijgen weer veel vaker vragen over duurdere artikelen. De klanten lijken in hun hoofd weer bezig met grotere uitgaven. Jarenlang heeft de markt ook grotendeels stilgelegen, maar nu wil men meer weten over die ene mooie bank of over de kosten van een flinke opknapbeurt. Men durft weer wat!”

Dat wil niet zeggen dat ze nu achterover kunnen leunen. Integendeel. “Juist in deze tijden moet je de klant nog actiever benaderen. Dat hebben we altijd al gedaan, maar het is alleen maar belangrijker geworden. Het draait allemaal om beleving en dat is wat we met de Woon3Daagse willen bieden. Het moet ook een feestje zijn. Daarom zijn er alle dagen hapjes en drankjes voor de bezoekers. Ook al verkoop je misschien maar weinig, het gaat er om dat de mensen weer over je praten. Dat was vroeger ook de insteek bij de Formido. Daar hebben ze een geschiedenis met gekke en spraakmakende acties. En daarom is het ook absoluut de bedoeling om gewoon door te gaan met de Woon3Daagse. Het moet een blijvertje worden.”

Na de stuntshow van Borden op vrijdagavond staat de Woon3Daagse voornamelijk in het teken van diverse aanbiedingen. Daarnaast is de Parabool het gehele weekend aanwezig met een stand (met hapjes en drankjes voor de bezoekers). Op zaterdag zijn er bovendien stands van de Rabobank Salland (met onder andere hypotheekadvies), Adende Advies en Detachering, IJsboerderij Rosahoeve (met een ijsproeverij), Il&Es Sieraden en Robbie Fikken Trimsalon. Salland Makelaardij presenteert zijn woningaanbod. Gedurende het hele weekend kunnen de bezoekers deelnemen aan een inloopworkshop Décopatch (ook voor de kinderen).

De zaterdag staat verder vooral in het teken van demonstraties. Bij Formido is het mogelijk om gratis een 3D-tekening te laten maken van de eigen droombadkamer door een stylist van de firma Tiger. Verder zijn er demonstraties van Black & Decker en een demonstratie laminaat leggen. Bij de Welkoop kan men kijken naar demonstraties van merken als Stiga en Stihl (tuingereedschap). Bovendien maakt professioneel tuinvormgeefster Ine Voetdijk op afspraak een tuinontwerp. Bij de Woonstudio Raalte staan op zaterdag en zondag meerdere workshops ‘moodboard maken’ op het programma: op zaterdag van 10.00 tot 11.00 uur en van 15.00 tot 16.00 uur en op zondag van 10.30 tot 11.30 uur en van 14.00 tot 15.00 uur. De deelnemers leren hoe ze met kleine veranderingen hun huis een geheel nieuwe sfeer kunnen geven.

Zondag kan men in de Woonstudio Raalte meedoen aan een workshop meubels pimpen. Deze duurt van 13.30 tot 16.30 uur. De deelnemers leren hoe ze een klein meubelstuk of accessoire (zelf meenemen) kunnen opknappen. Ze betalen alleen voor de halve liter Mia Colore krijtverf die ze daarvoor nodig zijn.

De heren van The Longhorn in Wijhe verzorgen zaterdag en zondag diverse kookdemonstraties in de Formido, daar kan men bovendien ook kijken naar een demonstratie laminaat leggen. Bij de Welkoop zijn er demonstraties herfstbakjes maken en cupcakes bakken en mogen de kinderen gratis ponyrijden.

Voor de kinderen staan er bovendien alle dagen een grabbelton en een springkussen. Tenslotte is er voor de jongsten (tot 13 jaar) ook een kleurplatenwedstrijd waarmee ze leuke prijzen (onder andere een 10 inch tablet en een Monopolyspel) kunnen winnen. De kleurplaten zijn momenteel verkrijgbaar bij Raalte Plaza.

Opgave voor de workshops is mogelijk middels een mailtje naar woonstudio@raalteplaza.nl of op staging2.facebook.com/woonstudioraalte (met vermelding van naam, e-mailadres, telefoonnummer en aantal personen). Het is ook mogelijk om de opgaveformulieren op te halen in de winkels.

Raalte Plaza is op vrijdag 11 oktober de hele dag geopend; de Woon3daagse begint om 18.00 uur. Op zaterdag duurt het evenement van 8.00 tot 18.00 uur en op zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie op staging2.raalteplaza.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.