wennemars wil via ijsselcup naar nk afstanden

Komend weekend verschijnen diverse topschaatsers aan de start bij de IJsselcup. Meest opvallende naam op de startlijst is die van Erben Wennemars. Hoewel hij met topschaatsen is gestopt, wil hij zich via de IJsselcup toch proberen te plaatsen voor het NK Afstanden. Hij rijdt in Deventer de 1500 meter.

Andere opvallende namen bij de heren zijn Mark Tuitert, die aan de start verschijnt op de 500 meter, en wereldkampioen sprint Michel Mulder, die de 1000 meter rijdt. Belangrijke uitdagers op de 1000 meter zijn Hein Otterspeer, Jacques de Koning, Maurice Vriend en Jesper Hospes.

Op de 5000 meter zal het een gevecht worden tussen diverse marathonrijders die hebben aangegeven graag naar Sotsji te willen. Mannen als Jorrit Bergsma, Arjan Stroetinga, Crispijn Ariëns en Bob de Vries zullen elkaar geen strobreed willen toegeven.

Bij de dames zal op de sprintnummers (500 en 1000 meter) de strijd naar verwachting gaan tussen Thijsje Oenema en Annette Gerritsen, die in Deventer haar comeback maakt na de ziekte van Pfeiffer. Op de 1500 meter wordt het Gerritsen lastig gemaakt door onder meer Margot Boer en Jorien Voorhuis.

Bij de IJsselcup zijn tickets te verdienen voor het NK Afstanden. Op zaterdag 12 oktober begint de wedstrijd om 17.15 uur en worden de 500 en 1500 meter voor dames en heren verreden. De snelste over beide afstanden wint het IJsselcup klassement.

Op zondag staan de 1000 meter voor dames en heren alsmede de 3000 meter dames en 5000 meter heren op het programma. De wedstrijd begint dan om 16.45 uur met de teamsprint voor C-junioren, om 18.30 uur gevolgd door de andere afstanden.

Kijk voor meer informatie op staging2.ijsselcup.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.