wandelaars op weg naar heeten

In alle vroegte zijn vrijdagochtend de wandelaars vertrokken naar Heeten. De 20km-route gaat over het pad rechts van langs het kanaal naar het rustpunt bij Mensinkbrug bij Heeten. De wandelaars lopen rechts langs het kanaal en steken bij de volgende brug over om vervolgens via het fietspad rechtsaf richting Markepad te gaan.

Onderweg komen de wandelaars langs café-restaurant Reimink, waar ze even op adem kunnen komen. Na het Slonninkspad, het Telgenpad en het Poelpad rusten ze vervolgens uit bij Bosgoed in Heeten.

Vanaf hier nemen de lopers een andere weg dan voorgaande jaren. De route gaat richting Schoonheeten. Via het tunneltje onder de Veldeggerweg gaan de wandelaars het Lamberts bospad langs Villa Annie en via onverharde paden naar kasteel Schoonheeten. Via het landgoed, waarbij ze het kasteel links passeren, komen de wandelaars weer bij het Overijssels kanaal, waar ze bij de Ramelerbrug de laatste mobiele post aantreffen voordat hen de feestelijke intocht in Raalte te wachten staat.

30 km

De 30km-route start weliswaar richting kanaal, maar volgt het pad aan de linkerzijde. De verrassing hier is een onlangs aangelegd trekpontje, waarmee de wandelaars zichzelf naar de overkant moeten overzetten. De lopers komen dan uit bij het Schotbeumerspad en volgen dat tot de Oosterenkweg. Dan naar de Overmeenweg, waar ze langs ‘Speld in de hooiberg’ komen. Daarna slaan ze linksaf via het Nieuwkampspad richting het dorp Wesepe voor een eerste stop bij het Wapen van Wesepe.

De 30 km-wandelaars wandelen hierna naar de Wesepeweg en de Beerninksweg. Van daar gaan ze langs verschillende paden terug naar Heeten, waar ze worden verwacht bij café-restaurant Bosgoed. Daar begint traditioneel het feest van de intocht, al wacht hen nog een wandeling van ruim 7 kilometer, die ze samen met de wandelaars op de 20 en 40 kilometer afleggen.

De 40 km route kiest een eigen weg. Vanaf de start gaat het richting kanaal, dan op de rotonde via Boeierstraat en Heesweg, langs manege Bartels en Raamsweg richting Haarle. In de sporthal is een rustpunt ingericht. Door het centrum van Haarle gaan ze nu verder richting de Sprengenberg met de karakteristieke Palthetoren. Op de Paltheweg slaan de lopers rechtsaf naar kinderboerderij Dondertman, waar het volgende rustpunt is ingericht.

De route gaat nu verder naar Dijkerhoek met een fraaie stellingmolen. De lopers nemen de weg door het dorp en gaan via de Hemeltjesweg naar de Witteveensweg, waar ze langs de nieuwe landwinkel De Maathoeve komen. Vlak voor Heeten kunnen ze nog een pauze nemen bij zaal-restaurant Reimink. Dan op naar café Bosgoed, waar de polonaise als begin van de intocht ingezet kan worden richting Raalte.

40 km

De 40 km route kiest een eigen weg. Vanaf de start gaat het richting kanaal, dan op de rotonde via Boeierstraat en Heesweg, langs manege Bartels en Raamsweg richting Haarle. Door het centrum van Haarle gaan de lopers nu verder richting de Sprengenberg met de karakteristieke Palthetoren. Op de Paltheweg slaan de wandelaars rechtsaf naar kinderboerderij Dondertman, waar het volgende rustpunt is ingericht.

De route gaat nu verder naar Dijkerhoek met een fraaie stellingmolen. Ze kiezen de weg door het dorp en gaan via de Hemeltjesweg naar de Witteveensweg, waar ze langs de nieuwe landwinkel De Maathoeve komen.Vlak voor Heeten kunnen de lopers nog een pauze nemen bij zaal-restaurant Reimink. Dan op naar café Bosgoed, waar de polonaise als begin van de intocht ingezet kan worden. Vergis je echter niet, want er volgen nog 7 wandelkilometers die we samen met de 20- en 30km-lopers afleggen tot de finish in Raalte.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.