vvd wil snel door met aanpak n35

‘Het gaat het deel van de weg tussen Wijthmen, Raalte en Nijverdal. Hier wordt tien miljoen gereserveerd voor het verbeteren van de veiligheid, het Rijk draagt nog eens vijf miljoen bij. De komende tijd wordt bepaald welke maatregelen daarvoor nodig zijn.

Verder wordt als het aan Gedeputeerde Staten ligt negen miljoen vrijgemaakt voor opwaardering van het stuk weg tussen Nijverdal en Wierden. De weg krijgt hier twee keer twee rijstroken en viaducten, en de maximum snelheid gaat omhoog naar honderd kilometer per uur. Er is al een budget van tachtig miljoen voor beschikbaar, daar bovenop komt nog eens twintig miljoen, waarvan negen miljoen van de provincie Overijssel.

VVD-gedeputeerde Kok, onder meer verantwoordelijk voor verkeer en vervoer in Overijssel, is blij dat na een intensieve lobby vanuit de regio de minister overstag is gegaan om de aanpak van de N35 overeind te houden: ‘In de Rijksbegroting voor 2014 zijn de N35 trajecten Zwolle-Wijthmen en Nijverdal-Wierden nu verankerd. Het karrespoor is hiermee volop in ontwikkeling.’

Als het aan de fractie van de VVD ligt gaan Provinciale Staten zo snel mogelijk akkoord met het voorstel, zegt Statenlid en woordvoerder verkeer en vervoer Monique van Haaf: ‘We zetten als VVD in de Staten, maar ook in de gemeenten, in de regering en in de Tweede Kamer, al heel lang in op verbetering van de bereikbaarheid, economie en leefbaarheid. Bij elkaar hebben zij een positief effect op de economie en de werkgelegenheid in de regio. Premier Rutte zei vorig jaar al dat het hoog tijd wordt dat de N35 wordt aangepakt. Het is geweldig dat die belofte nu wordt waargemaakt.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.