vvd ommen aanwezig bij vliegermanifestatie voor wereldvrede

OMMEN – Onder het motto One Sky, One World, werden er zondagmiddag door tal van vliegeraars afkomstig uit alle windstreken van ons land vliegers opgelaten achter het Ommer vliegercentrum Space Art. De deelnemers leverden hiermee een bijdrage aan de Wereldvrede.

Organisator Riks Simons kijkt met een goed gevoel terug op de happening. “Tegen de tijd dat we de vliegers oplieten, brak de zon door de wolken. Dat in combinatie met een onstuimige wind, zorgde voor perfect vliegerweer”, vertelt hij. “Behalve gezelligheid, maakt One Sky, One World mensen bewust van de bijdrage van de vlieger aan cultuur, geschiedenis, kunst en wetenschap. Door gebruik te maken van het multi-culturele symbool van de vlieger en de oceaan van de lucht die we allemaal delen, ontstaat er broederschap, erkenning en genot.”

Ook VVD-raadslid Rini Schunselaar was van de partij en was onder de indruk van het gebeuren. “One Sky, One World bestaat al jaren. Iedere tweede zondag in oktober worden er over de hele wereld vliegers opgelaten voor de vrede op aarde”, vertelt ze. “Er wordt ‘s ochtends begonnen in Australië en zo de hele dag door om uiteindelijk in West Amerika te eindigen. Ik vind dit een heel bijzonder evenement. In praktische zin draag je hiermee misschien niet bij aan de wereldvrede, maar te weten dat er op hetzelfde moment mensen over de hele wereld even stilstaan bij dit onderwerp, schept toch een heel bijzonder gevoel van saamhorigheid.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.