vvd college weigert inzage in dossier n35

Het Raalter college weigert om de fractie van de VVD in de gemeenteraad volledige inzage te geven in het dossier rond de N35. Dat zegt lijsttrekker Ben Nijboer. Begin september vroeg de fractie om inzage in dit dossier, nadat de indruk bestond dat het Raalter college al geruime tijd nauwelijks tot geen actie heeft ondernomen om het probleem van het wegvak Nijverdal-Wythmen en de aansluiting met de N348 onder de aandacht te brengen.

“Het is ons in april als fractie gelukt om samen met de provinciale staten en de Tweede Kamer vijf miljoen (plus tien van de provincie) bij elkaar te sprokkelen om de ergste –en eerste- knelpunten op te kunnen lossen. We zitten er nu bovenop om te zorgen dat dit budget inderdaad voor gebruikt wordt voor de knelpunten bij Mariënheem, Raalte en Heino”.

Om dat te volgen is inzage gevraagd in het volledig dossier, maar dat ging bepaald niet eenvoudig.

Belangrijke stukken worden gewoon achtergehouden en kregen we, ondanks herhaald verzoek niet te zien. ‘We krijgen de indruk dat er de afgelopen vrijwel niets is gebeurd, maar dat kunnen we pas definitief stellen als we alle stukken hebben kunnen zien. Onbegrijpelijk dat het college hier zo krampachtig mee omgaat’, aldus Ben Nijboer, die tijdens de raadsvergadering van vanavond een motie zal indienen, om het college tot openheid te dwingen.

Een van de heikele punten was afgelopen voorjaar toen Tweede Kamerleden hier op bezoek waren. Ze waren onder de indruk van de problematiek tussen Mariënheem en Raalte en vroegen hoeveel het kostte om de weg alvast aan de andere kant van de spoorlijn te leggen. Er kwam geen antwoord. Wél werd toegezegd dat deze informatie binnen twee weken aangeleverd zou worden, zodat men er in het kamerdebat rekening mee kon houden. Let wel: Nijverdal had de cijfers wél paraat en kreeg extra geld (20 miljoen euro) toegewezen.

Verder horen we voortdurend dat met de besturen van Plaatselijk Belang gecommuniceerd wordt, maar wij horen dat dit nauwelijks gebeurt en de betrokken aanwonenden horen al helemaal niets. Allemaal redenen om eens in het dossier te duiken en te zien wat er daadwerkelijk is gebeurd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.