voorstel van extra 19 miljoen euro voor n35

Gedeputeerde Staten (GS) van Overijssel willen 19 miljoen euro uittrekken voor de aanpak van de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal en Nijverdal en Wierden. GS hebben Provinciale Staten twee financieringsvoorstellen voorgelegd over de N35.

Voor het traject Wijthmen-Raalte-Nijverdal vragen Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten om alvast een bedrag te reserveren van 10 miljoen euro voor het verbeteren van de verkeersveiligheid op dit tracédeel. Daarnaast gaat het om het vrijgeven van de aanvullende bijdrage van 9 miljoen euro vanuit de provincie voor de opwaardering van het traject Nijverdal-Wierden. Provinciale Staten bespreken de voorstellen tijdens hun vergadering op woensdag 13 november.

Wijthmen-Raalte-Nijverdal

De maatregelen voor het verbeteren van de verkeersveiligheid op het traject Wijthmen-Raalte-Nijverdal worden de komende periode in kaart gebracht. Naar verwachting is het uitvoeringsprogramma in het voorjaar van 2014 gereed. Zodra er een concreet pakket aan maatregelen ligt, kunnen Provinciale Staten een besluit nemen over het daadwerkelijk vrijgeven van de benodigde 10 miljoen euro aan investeringen, waarvoor GS nu een reservering vragen. Het ministerie draagt aan de verbetering van dit traject 5 miljoen euro bij.

Nijverdal-Wierden

Voor het tracé Nijverdal-Wierden vindt op dit moment een verkenning plaats. Dit is de eerste stap in het onderzoek naar de mogelijkheden om van deze weg een autoweg te maken met 2×2 rijstroken, viaducten en een maximumsnelheid van 100 km/uur. Bovenop het bestaande budget van 80 miljoen euro willen Rijk en regio hiervoor elk 10 miljoen euro extra reserveren. De gemeenten Hellendoorn, Wierden en Regio Twente dragen samen 1 miljoen euro bij. Het Rijk betaalt 10 miljoen euro en de provincie Overijssel 9 miljoen euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.