van loevezijn leest voor over duurzaamheid

de verhalenbundel ‘Nog lang en gelukkig’ om daarna met hun te praten over duurzaamheid. De verhalenbundel is speciaal voor de Dag van de Duurzaamheid samengesteld met als thema ‘duurzaamheid en geluk’. Het thema legt de nadruk op de positieve kant van duurzaamheid: laten we samen de wereld mooier maken!

Zeventien scholen in Overijssel hebben meegedaan aan de actie. Onder de voorlezers bevonden zich burgermeesters, wethouders en gedeputeerde Ineke Bakker. Zij zijn hiervoor uitgenodigd door Natuur en Milieu Overijssel, die samenwerkt met de gemeenten in Overijssel om duurzaamheid in het onderwijs een vaste plaats te geven.

Het verhaal nodigde uit tot een levendige discussie over duurzaamheid en de wereld om ons heen. Gezamenlijk hebben de leerlingen van de Korenbloem en Jacques van Loevezijn een aantal acties voor een duurzame(re) school en wereld besproken. Dat varieerde van zonnepanelen tot windmolens voor de deur.

Gezamenlijk initiatief

De voorleesactie is een gezamenlijk initiatief van Urgenda, Duurzame PABO, programma DuurzaamDoor, Missing Chapter Foundation, Expeditie Geluk en Greenpeace en wordt in Overijssel gecoördineerd door Natuur en Milieu Overijssel.

Over de Dag van de Duurzaamheid

De Dag van de Duurzaamheid op 10-10-2013 is het grootste duurzaamheidsevenement dat in Nederland wordt georganiseerd. Honderden bedrijven, organisaties, overheden en particulieren laten zien dat duurzaamheid niet alleen noodzakelijk, maar zeker ook leuk en inspirerend is. Zie ook staging2.dagvandeduurzaamheid.nl De Dag van de Duurzaamheid is een initiatief van Urgenda, de actie-organisatie die ons land sneller duurzaam wil maken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.