teken van leven van droste uit syrie

Op internet is een foto opgedoken van Victor Droste, de inwoner van Heeten die als jihadi naar Syrië vertrok. Op de foto is Droste te zien samen met een Nederlands-Tsjetsjeense jihadist. Naar verluidt is de foto op 23 september genomen.

Droste vertrok eerder dit jaar naar het conflictgebied om daar te vechten in het islamitisch verzetsleger Jabhat-al-Nusra. Droste is wel onder een andere naam vertrokken, hij noemt zich nu Zakariya Al-Hollandi.

Droste liet voor zijn vertrek een audioboodschap van ongeveer tien minuten voor zijn ouders achter. In die boodschap legt hij zijn keuze uit. “Dag pap, dag mam. Dit is het bericht waarin ik jullie persoonlijk aanspreek. Dit bericht betekent dat ik niet meer in Nederland ben. Dat ik de roep van Allah, die God heeft geopenbaard in de Koran, dat ik daar gehoor aan heb gegeven.”

In een reportage van het tv-programma ‘De Vijfde Dag’ vertelde hij waarom hij naar Syrië wilde om te vechten. Droste stelde in het programma dat, als mensen wisten wat hij ging doen, hij werd opgepakt en hem een jarenlange gevangenisstraf boven het hoofd hing.

Droste stelt dat hij naar Syrië gaat om te vechten voor de vrijheid van moslims die onderdrukt worden. “Hoe kun je stil blijven zitten terwijl je ziet dat jouw zuster wordt verkracht, terwijl jouw broeder wordt onthoofd,” stelde de Heetenaar in het tv-programma. “We gaan de moslims massaal wakker maken en laten zien: He!”

Droste wond er in de reportage geen doekjes om, hij begrijpt waarvoor de Taliban en Al Qaida vechten. “Dan denk ik dat het mensen zijn die strijden voor een oprechte zaak.”

De foto die onlangs op internet opdook, is een van de eerste tekenen van leven van Droste sinds zijn vertrek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.