Home / archiefcentraal / techniekdag leerlingen naar techniek trekken

techniekdag leerlingen naar techniek trekken

Om leerlingen te interesseren voor techniek en wetenschap wordt jaarlijks de Techniekdag Onderwijs Salland gehouden. Het Sallandse bedrijfsleven, het regionale onderwijs en de lokale overheden stimuleren gezamenlijk het werken in de technieksector. Zo vindt er op vrijdag 11 en zondag 13 oktober de achtste editie van de Techniekdag Onderwijs Salland plaats. Dit jaar wordt ook groep van de basisschool bij het evenement betrokken.

Net als voorgaande jaren doen veel bedrijven met de techniekdagen. Dit jaar ook in Heeten. Agro Bouw, Kortenhorst Boomkwekerij, Mint Keuken- en Interieurbouw, Boerhof Projectinrichters, Loohuis Installatietechnieken, Disselhorst Totaalinstallateur en Wichink. Disselhorst en Wichink staan bij Loohuis op de locatie. De bedrijven in Raalte die meedoen zijn Pan Oston en Zorggroep Raalte (locatie Swaenenwoerd). Hier staan vijf toeleveranciers van moderne technische hulpmiddelen in de zorg.

Unica Schutte ICT, Brevidius Cross Media Projecten, Welzorg, Mijn Medaillon en Focus Cura zijn allemaal bedrijven die op technisch gebied een prominente rol spelen bij de (toekomstige) zorg en gezondheid van senioren. Zij demonstreren hun activiteiten allemaal bij Swaenenwoerd waar tevens Bepacom een aparte ruimte heeft ingericht met (t)huisautomatisering voor hulpbehoevende senioren.

Diverse opleidingen voor voortgezet Onderwijs geven informatie over hun opleidingen in techniek & science: bij Pan Oston staat Carmel College Salland, Deltion College met de rijwielafdeling staat bij Nijland en met de interieurafdeling staan zij bij Boerhof Projectinrichters, St. Hout- en Meubilering staat bij Mint Keuken- en Interieurbouw, Bouwbasic bij Agro Bouw, InstallatieWerk en Otib bij Loohuis evenals Kenteq. HBO Windesheim staat bij Nijland Cycling.

De techniekdag is bedoeld voor alle leerlingen van groep 6, 7 en 8 van basisscholen in Salland en daarnaast alle eerste- en tweedejaars leerlingen van het voortgezet onderwijs van Carmel College Salland en Capellenborg Wijhe.

Naast de leerlingen, zijn ouders meer dan welkom. Belangrijk is dat ook zij de kans krijgen een kijkje te nemen bij de bedrijven om kennis te nemen van de techniek anno 2013. Een unieke kans om achter de schermen te kijken want die gelegenheid is er niet zo vaak. Juist de techniekdag biedt daartoe volop

kansen.

De techniekdag is op vrijdagavond 11 oktober van 18.00 uur tot 21.00 uur en op zondag 13 oktober van 11.00 uur tot 16.00 uur. Bij elk bedrijf kan je binnen die tijdsperiodes terecht. Ter afsluiting ontvangen

de leerlingen een presentje, als ze tenminste 6 bedrijven hebben bezocht.

Wethouder Gosse Hiemstra van de gemeente Raalte, directeur Marie-José Kupers van de St. Bernadetteschool in Heeten en Willy Haarman, voorzitter Platform Techniek Salland, verrichten de officiële opening. Zij doen dit op vrijdagavond 11 oktober om 17.30 uur bij Nijland Cycling BV in Heeten.

Zie voor meer informatie www.techniekdagonderwijssalland.nl. Hier zijn onder meer de informatiebrochure voor ouders en de lesbrief te downloaden. Ook is een fotoreportage van de techniekdag in 2012 te bewonderen.

Lees ook

Ben Nijboer opnieuw lijsttrekker BurgerBelangen

RAALTE – Ervaring, nieuw talent, man, vrouw en spreiding over de dorpen; BurgerBelangen is trots …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.