Home / archiefcentraal / st caecilia tevreden zoals het nu gaat

st caecilia tevreden zoals het nu gaat

Willy Tepperik, secretaris van St. Caecilia uit Heeten, wil graag de papiercontainer bij de vereniging houden. Er is alleen één probleem. In een brief aan wethouder van milieu Van Loevezijn vraagt gemeenteraadslid Den Daas van de gemeente Raalte om het heroverwegen van de papiercontainers. Den Daas pleit voor een papierbak in elk huishouden en een financiële compensatie voor de huidige inleverpunten.

Elke vier weken staat er een container op de parkeerplaats van de Fanfarevereniging in Heeten. Bewoners brengen elke keer ongeveer 20 ton aan oud papier. De bewoners zijn hun papier kwijt, en de vereniging krijgt er weer wat geld voor om een volle container af te leveren. Dat geld zouden ze mis lopen als elk huishouden zelf een papierbak zou krijgen.

In een open brief zegt Willy Tepperik te hopen dat de gemeente bij het huidige standpunt blijft. “De praktijk in Nederland en dus ook in de gemeente Raalte, leert dat het woord “compensatie” in deze situaties, een ander woord is voor “totale afbouw regeling”, schrijft Willy in de brief. “84 procent van de inwoners van het pilotproject in Heino kan wel tevreden zijn over de wijze van inzameling, in Heeten zijn ze zeer tevreden over de wijze waarop het nu gaat.”

Op de parkeerplaats van St. Caecilia ontbreekt het niet aan ruimte voor een container. Inwoners van de gemeente Raalte moeten bij het voorstel van Den Daas wel allemaal plek hebben voor een extra afvalbak. Met een groene-, grijze- en de nieuwste container met oranje deksel voor plastic afval staan de meeste opritten namelijk al aardig vol.

Lees ook

Zorgverzekering voor minima van gemeente Raalte

RAALTE – Inwoners van de gemeente Raalte met een laag inkomen kunnen een zorgverzekering afsluiten …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.