slinger van koplampen bij luttenberg

Een 30 kilometer lange rij auto’s bewoog donderdag 17 oktober langzaam door de buitengebieden van Luttenberg. De inzittenden van de auto’s deden mee aan de lichtroute van het dorp. Hierover publiceerden we eerder al een bericht.

Parel van Salland stuurde ons de foto en het onderstaande bericht.

Het was gisteravond een merkwaardig gezicht dat er op doordeweekse dag in oktober een langzaam rijdende file van bijna 30 kilometer zich beweegt door de, anders zo stille en donkere, buitengebieden van Luttenberg. De lange linten auto’s met koplampen vormen – naast de unieke objecten en fel verlichte panden – daarmee zelf ook een bijzonder onderdeel van een uniek lichtspektakel.

“As het kalf niet zoepen wil…”

Op staging2.parelvansalland.nl staan foto’s van de verlichte boerderijen en versieringen en uitrustingen zoals het boerderijwerk vroeger gebeurde. Daarnaast veel spreuken langs de route, uitgebeeld, zoals bijvoorbeeld: “Als het kalf niet zoepen wil… Muj em in Luttenberg bie de voetbal doen” alles ter gelegenheid van het feest 175 jaar kerkdorp Luttenberg. De route kan nog gereden worden op vrijdag en zaterdagavond, te vertrekken vanaf half acht bij het gemeenschapshuis Elckerlyc vlak naast de kerk. Deelname boekje met route beschrijving hier verkrijgbaar.

Prijsuitreiking en samenkomst in Elckerlyc

Als afsluiting is er zaterdagavond 19 oktober om de klok van 22.30 uur de prijsuitreiking van de lichtroute in Elckerlyc. Dan zal bekend worden welke buurt, straat of eigen woning het mooist in het licht is gezet. Een mooi moment voor de Luttenbergers om nog eens na te praten over het afgelopen jubileumjaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.