sight landscaping ook voor speciale opdrachten

Natuurlijk hoort het schoffelen erbij. Het is zelfs een wezenlijk onderdeel in het totaalpakket van landschapsonderhoud, groenvoorziening en onderhoud van buitenterreinen. Martijn Tetteroo en Jeroen Vree staan echter te trappelen van ongeduld om aan te geven wat SIGHT Landscaping nog meer in zijn mars heeft. Gevelbegroeiing bij een kinderopvangorganisatie, een grote daktuin bij een ziekenhuis of een binnentuin in een gesloten afdeling van een verzorgingshuis; SIGHT Landscaping draait er zijn hand niet voor om.

SIGHT Landscaping. Misschien heeft u er al van gehoord, misschien ook niet. In het laatste geval is dat niet heel vreemd, want de naam bestaat pas sinds 2012. Destijds is besloten om de groentak los te koppelen van de grote moederorganisatie ISS. De reden is even simpel als logisch: er was sterke behoefte om een eigen koers te varen. Landschapsonderhoud, groenvoorziening en onderhoud van buitenterreinen vielen in het niet bij het grote pakket aan diensten dat door ISS werd aangeboden. Van oorsprong was ISS actief in de schoonmaakbranche, maar door de jaren heen zijn daar allerlei diensten bijgekomen, zoals catering en beveiliging.

Met de profilering zit het momenteel wel goed. Met elf vestigingen, geografisch goed verdeeld over het hele land, kan SIGHT Landscaping met een gerust hart worden beschouwd als één van de grotere spelers in de markt. Elf vestigingen lijkt veel, maar volgens Tetteroo (commercieel adviseur) en Vree (projectleider) is het een bewuste en strategische keuze geweest. “De directie is afkomstig uit de groentak en weet hoe belangrijk het is om landelijke dekking te hebben en tegelijk regionaal zichtbaar te zijn”, aldus het tweetal dat deze woorden kracht bij zet door het gesprek te voeren op het regiokantoor in Diepenveen.

Terreininrichting

SIGHT Landscaping beschikt in totaal over 250 medewerkers die worden ingezet bij klanten als (gemeentelijke) overheden, bedrijven en instellingen. De werkzaamheden lopen uiteen van het onderhoud aan bermbeplanting langs spoorrails tot het aanleggen van sedum daktuinen. De laatste categorie is duidelijk groeiende, merken Tetteroo en Vree. Overigens is duurzaamheid daarbij niet het enige argument om over te stappen op een daktuin. “De begroeiing zorgt er voor dat de weerssituatie minder invloed heeft op het dak. Het zorgt daardoor voor een langere levensduur. Bovendien wordt het vaak gebruikt in nieuwbouwsituaties omdat het extra groen zorgt voor een beter leefklimaat in de wijk. Het aanzicht van groen doet gewoon wat met een mens.”

Met die laatste zin raken we het fundament van SIGHT Landscaping, want het aanzicht van groen is natuurlijk niet alleen voorbehouden aan particulieren, maar ook aan het bedrijfsleven. Dat begint met de inrichting van het groen rondom het bedrijfspand. “Functionaliteit, veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en representativiteit zijn belangrijke aspecten. Uw terrein moet een prettige en functionele omgeving zijn voor uw medewerkers en uw gasten. Een goed uitgedachte invulling van het groen levert hieraan een belangrijke bijdrage.”

Gladheidsbestrijding

Voor het bedrijfsleven in Salland is SIGHT Landscaping een aantrekkelijke partij om mee samen te werken. Dat geldt voor de terreininrichting, maar zeker ook voor het terreinonderhoud. Tenslotte beschikt iedereen wel over een groenstrook en parkeerplaatsen die onderhoud nodig hebben. SIGHT Landscaping zorgt voor de juiste balans tussen kwaliteit en kosten. “Wij stellen een jaarlijks onderhoudsprogramma op maat op, waarin diverse kwaliteitsniveaus zijn aangebracht. De voor- en nadelen worden per niveau duidelijk in beeld gebracht zodat de klant een weloverwogen keuze kan maken. Belangrijk uitgangspunt is dat uw medewerkers en gasten zo min mogelijk overlast ondervinden van de werkzaamheden.”

De service van de landelijk opererende organisatie gaat ver, want in de winter wordt desgewenst eveneens de gladheidsbestrijding verzorgd. “Dan gaat het zowel om zout strooien als om sneeuw schuiven”, stellen Tetteroo en Vree die benadrukken dat SIGHT Landscaping veelal wordt ingeschakeld voor onkruidbestrijding. In dat segment is natuurlijk wel veel discussie over het gebruik van chemische middelen. Het duo geeft daarom aan dat ze met innovatie bezig zijn. “We willen onze klanten graag een milieuvriendelijker alternatief aanbieden.”

Gevraagd naar hun visie op de toekomst van SIGHT Landscaping zien ze wel een uitbreiding in de portefeuille van grote, landelijke klanten. “Uit het contact met een landelijke bank blijkt wel dat het erg wordt gewaardeerd dat ze met één partij zaken doen die hen bij alle vestigingen in het land kan ontzorgen. En we gaan daar best ver in. Een mooi voorbeeld is ons werk voor een landelijk opererend parkeerbedrijf. We doen ons onderhoud, maar zullen het niet nalaten om eventuele gebreken door te geven. In deze specifieke situatie komen we bijvoorbeeld nog wel eens graffiti tegen.”

Tot slot zien Tetteroo en Vree eveneens een uitbreiding richting zorgpartijen. “We zien helaas in de praktijk dat er niet altijd goed wordt nagedacht hoe je een tuin aanlegt voor een bepaalde doelgroep. Om een voorbeeld te geven: in een verzorgingshuis voor demente ouderen is het goed om iets te doen met een moestuin. Het geeft de mensen het gevoel van vroeger én het gevoel dat ze buiten zijn, ondanks dat ze in een gesloten afdeling verblijven”, geven de twee stof tot nadenken.

Green Building Award voor project van Sight

Een schouderklopje, daar groeit iedere organisatie van. Nog mooier is het als je een essentiële bijdrage hebt geleverd in de winst van een landelijke verkiezing. Het overkwam SIGHT Landscaping vorig jaar toen zijn klant Kinderdagverblijf Catalpa in Diemen de Green Building Award in ontvangst mocht nemen.

Catalpa werd tot winnaar uitgeroepen in de categorie ‘Daktuin of gevelgroen tussen 250 en 1.000 vierkante meter’. In eerste instantie waren ruim driehonderd innovatieve daktuinen en groene gevels geselecteerd. Het grote publiek bracht dit aantal via internetstemming terug tot vijftien. Vervolgens oordeelde de jury onder leiding van Elco Brinkman, de toenmalige voorzitter van Bouwend Nederland, dat Catalpa de hoogste eer verdiende.

De jury was onder de indruk van het gebouw dat in een bestaand park en een drukke woonwijk is gerealiseerd. ‘Het park wordt verrijkt met een begroeide ‘heuvel’. Door toepassing van houtskeletbouw, sedumdaken, groene gevels en laagtemperatuur verwarming ontstaat niet alleen een gebouw dat voldoet aan de criteria van duurzaam bouwen, maar dat ook klimatologisch goed leefbaar is’, vond de jury.

SIGHT Landscaping

Molenweg 36A

7431 BK Diepenveen

T: 0341-436436

E: info@sightlandscaping.nl

I: staging2.sightlandscaping.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.