schop in grond voor dorpshuis nieuw heeten

Onder massale belangstelling is zaterdag het officiële startsein gegeven voor de bouw van de MFA de Belte, het dorpshuis in Nieuw Heeten. Wethouder Wagenmans deed dit samen met een afvaardiging van sport, cultuur en school, Wim Bessembinder, oudste sportlid, Melissa Vosman, jongste toneellid en Gerard Winkel, directeur van de Sint Jozefschool. Hofdames van carnavalsvereniging de Hekk’nsluuters vergezelden het bestuur en genodigden richting de openingshandeling.

Herman Strijtveen deed namens de Stichting Sport en Cultuur het openingswoord. Hij geeft een korte uitleg over de verkoop van obligaties,waarmee men de Stichting Sport en Cultuur financieel kan helpen door een renteloze lening te verstrekken. Uiteraard mag men altijd een schenking doen. En of het zo moest zijn, even later biedt Teun Schuurkamp namens Plaatselijk Belang het bestuur van SSC een cheque aan van €10.000,-.

Ook is er door PB een webcam geplaatst. Op Nieuw Heeten online kan men via de webcam de bouwactiviteiten volgen. Dan is het toch echt tijd om de eerste schop in de grond te zetten. Na het aftellen kan het graven beginnen en al gauw stuiten ze op een kist, met hierin het nieuwe logo van MFA de Belte. Wethouder Wagenmans, die de afgelopen jaren de totstandkoming van de MFA namens de gemeente Raalte begeleid heeft, had de eer om het logo op het bouwbord te plaatsen. Hiermee is de schop in de grond een feit.

Net zoals Herman Strijtveen en Teun Schuurkamp geeft Wagenmans aan dat het een lange weg is geweest om een MFA van de grond te krijgen. Verschillende plannen zijn er geweest maar bleken uiteindelijk financieel niet haalbaar. Ondanks de tegenslagen, bleef een groep mensen bezig om een MFA gestalte te geven in Nieuw Heeten.

Na dit officiële gedeelte wordt men uitgenodigd om mee te gaan naar de kantine. Ruim 300 mensen geven hier gehoor aan, de kantine is bommetje vol. In de kantine wordt men getrakteerd op een optreden van “Het Belte Cabaret”. Dit cabaretgroepje bestaat uit Dries Marissink, Paul van Rossum, Willy Bouman en Ben Kruiper. De met humor doorspekte teksten en liedjes worden door het publiek gewaardeerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.