scc van start met haarlerbergloop

De organisatoren van de Haarlerbergloop zijn bijzonder in hun sas dat deze betrekkelijk jonge loop niet alleen is opgenomen in het crosscircuit , maar meteen ook de spits mag afbijten van een reeks van elf crosswedstrijden. Het werkelijk prachtige parcours zal hieraan zeker hebben bijgedragen. Wat in Haarle ook hoog in het vaandel staat, is het eigen karakter van de loop. De bereidwillige inzet van een grote groep dorpelingen aan hun crossloop, het succesvolle loopprogramma en de vaste plek op de loopkalender; deze eigenheden komt ook binnen het crosscircuit volkomen tot hun recht.

Voor het crosscircuit betekent het inritsen van deze Haarlese loop een nieuw pareltje aan een reeks van bestaande wedstrijden in Salland. Met Haarle als laatste toevoeging bestrijkt het circuit nu de hele regio. En bovendien scoort het kerkdorp met een crossparkoers dat z’n weerga niet kent in het Sallandse! ‘Een loop over akkers en weiden, zand-, bos- en heidepaden in een sterk glooiend landschap’, zoals de Jeugdraad de loop typeert. Voorwaar een drie sterren parkoers.

Paul ten Den, één van de organisatoren vanuit de Haarlese Jeugdraad, herinnert zich nog de oude crossloop ‘in de berg’. In 1976 van start met, jawel, Gerard Nijboer als eerste winnaar. Hoe overtuigend kun je een nieuwe crossloop op de kaart zetten. Doordat AV Haarle ter ziele ging, nam de jeugdraad dit evenement over. De Rabocross bloeide op in de landelijke loopgolf, maar zakte in 1996 definitief door de hielen. En tòch bleef de Rabocross nasmeulen bij menig hardloopfan.

Zowaar in 2010 de revival. Jeugdraad Haarle organiseerde op 14 november van dit jaar haar eerste Haarlerbergloop vanuit de dorpsrand aan de Molenweg. Dat al in het vierde jaar de loop als opstart van het Sallands Crosscircuit de affiches heeft gehaald, verklapt meteen het succes van de nieuwe formule.

Zondag 10 november start het loopprogramma van de 4de Haarlerbergloop op het plein voor het dorpshuis Cultura vanaf 10.35 uur met crosslopen over respectievelijk 1 , 2 , 5 en 10 kilometer. Mét deze loop is het Sallands crosscircuit van start gegaan; een winterlang kunnen de loopliefhebbers hun hart ophalen in maar liefst 11 crosswedstrijden. Informatie is te vinden op staging2.sallandscrosscircuit.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.