salland te kiek focke s klein

In onze rubriek met oude foto’s deze week twee foto’s van de Vereniging voor Heemkunde Omheining uit Heino. De foto’s zijn genomen in Deventer. Het betreft een gezin en een dame staande voor dezelfde winkel. Na veel zoekwerk heeft de Vereniging voor Heemkunde Omheining het één en ander weten te vinden.

Het gaat om een foto van Focke S Klein, theehandel en koffiebranderij. Op de toegangsdeur staat Utrecht, Harlingen, Amsterdam, Den Helder. De foto is genomen voor de Tweede Wereldoorlog in Deventer. Om precies te zijn aan de Hofstraat 12. Helaas is het pand tijdens een bombardement aan het einde van de oorlog verloren gegaan. Nader onderzoek in de SAB studiezaal in Deventer heeft allerlei familienamen opgeleverd, maar de relatie met Heino heeft de vereniging nog niet gevonden.

Daarom roepen we nu de hulp van onze lezers in. Wie kan meer over de foto, en dan met name de relatie met Heino, vertellen? Reageer op onze site (woensdagmorgen 10.00 uur op staging2.sallandcentraal.nl) of op Facebook: facebook.com/sallandcentraal

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.